U Čechů stále vítězí jahoda a vanilka, říká zmrzlinářka. Sama vyrábí příchutě s koprem, pivem či chilli

Zmrzlina z pardubického perníku, nanuk z krkonošských borůvek či sorbet z čerstvě natrhaných malin? Monika Pavlisová se výrobě zmrzliny na Pardubicku věnuje již 16 let. Z desítek kil čerstvého i mraženého ovoce od regionálních dodavatelů dokáže vykou...

Neutrální tóny v nové kolekci tenisek Högl

Své nožky můžete hýčkat i v podzimních botkách. Hladivé písčité tóny, prémiová ovčí kůže s kašmírem vyrobeným ze 100% recyklované vlny s jehněčí podšívkou. Nevšední kombinace měkoučkých materiálů v šedivém a velbloudím odstínu vytváří dva zcela nové,...

Sběr hroznů vína vrcholí. Jaký bude letošní ročník? A jaké byly minulé?

Obliba tuzemského vína je na vzestupu. Stále více lidí jezdí do vinařských regionů a se zájmem sleduje, jak se vydařil daný ročník. Hlavní roli hraje vždycky počasí. Letos byla kvůli delší zimě réva zpožděná, červenec byl teplý, srpen zase deštivý. N...

Levandulové údolí opět kvete, přesvědčit se můžete 28. září ve Svatováclavské cukrárně

Levandulová bio pole v Levandulovém údolí v Chodouni rozkvetla letos už podruhé, a tak mohou poskytnout příjemnou atmosféru i pro oslavu svátku patrona naší země, svatého Václava. Pro návštěvníky bude připravena Svatováclavská cukrárna. Těšit se může...

Konec sezóny FIA F3 se v Soči pro Charouz Racing Systém odvíjel skvěle

Vydatný déšť přinutil organizátory posledního závodního víkendu FIA F3 letošní sezóny zrušit jeden ze tří závodů. Český tým Charouz Racing System se tím však nenechal rozhodit a díky vynikající jízdě Logana Sargeanta si stáj ze Žebráku připsala zaslo...

Romantická komedie Přání Ježíškovi se pomalu blíží ke své premiéře

Už 11. listopadu vstoupí do kin nová česká komedie Přání Ježíškovi. V romantickém snímku, za kterým stojí režisérka Marta Ferencová a producent Adam Dvořák, nebude nouze o vánoční atmosféru, emoce, humor, ale i známé tváře jako je Eva Holubová, Jaros...

Vyrazte na podzim do sauny, posílíte své zdraví

Návštěva sauny prospívá lidskému zdraví, zlepšuje kondici a podporuje imunitní systém. Sauna však může také představovat nevšední zážitek. Pokud vyrazíte na některý ze saunových ceremoniálů, pobyt v prohřívárně získá zcela nový rozměr. Zkušení saunéř...

Něžná surrealistka Pavlínka Gardianová vede DIALOG s Daliborem Šípkem

Chvalský zámek hostí výstavu podkrkonošské malířky Pavlíny Gardianové, která nese název DIALOG. Ten se ve své podstatě odehrává mezi dvěma autory, ale i v jejich nitru. Vernisáž proběhla již v sobotu 4. září 2021, ale vy můžete poutavou výstavu obraz...

Levandulové údolí - nový bod zájmu na mapě všech (nejen) foodies

Levandulové údolí v Chodouni ve středních Čechách se stále více etabluje jako místo, kde se kromě relaxace v bio levandulových polích v nádherné přírodě uprostřed brdských lesů můžete těšit také na skvělé gastronomické zážitky. Také proto se provozov...

Ragú z jablek a fíků z kuchařky Sous-vide od Miele

Technologie vaření sous-vide je známá od 70. let 20. století. Jejím cílem bylo zjednodušit přípravu a zajistit delší trvanlivost potravin, proto se metoda nejprve používala především pro hotová jídla. Příprava při nízkých, přesných teplotách současně...