Vyděšená k smrti od Rachel Amphlett vás strhne a nepustí od první do poslední stránky

Na český trh přichází nový seriál anglických kriminálních thrillerů. Jejich autorka Rachel Amphlett je umělkyní rafinované zápletky, drsných konfrontací a typické britské brilantní mysli. V prvním díle s názvem „Vyděšená k smrti“ (Domino, 359 Kč) se seznámíte s Kay Hunterovou, vyšetřovatelkou, které nejde jen o dopadení sériového vraha, ale také o utajení vlastní minulosti, odplatu a záchranu vlastní budoucnosti. Thrillerovou sérii ocenil i jeden z nejúspěšnějších autorů bestsellerových sérií, britský spisovatel žijící na Slovensku, Robert Bryndza.

Máte rádi temné, drsné až znepokojivé kriminálky? Pak je „Vyděšená k smrti“ knihou právě pro vás. Přesně tento vzkaz prolíná hodnoceními série na Goodreads, největším světovém webu pro čtenáře, jehož cílem je pomoci lidem vybrat knihy, které si budou chtít přečíst. Knihy s Key Hunterovou v hlavní roli však chválí i kolegové spisovatelé. „Je to stylový, chytrý a poutavý kriminální thriller. Strhující začátek nové série, píše o knize „Vyděšená k smrti“ Robert Bryndza, autor bestselleru „Dívka v ledu“, který si v Čechách našel tisíce fanoušků. „Vyděšená k smrti“ je první román ze zatím 11 dílné série.

Když se rodiče Melanie Richardsové vrátí domů ze zahraničí, netuší, že za chvíli přijde telefonát, který jim změní život. Jejich dcera byla unesena a pachatel chce výkupné. Rodiče peníze doručí a vydávají se na místo, kde mají podle instrukcí Melanii najít. Svou dceru ale objeví mrtvou. Případu se ujímá detektiv seržantka Kay Hunterová a její tým. Vypadá to na únos, který se zvrtnul, ale Kay o tom není přesvědčená – a ve svém podezření se jen utvrdí, když je nalezen mrtvý muž i s výkupným. Důkazy jim ale unikají a Kay má pocit, že její nadřízený je proti každému kroku, který v případu udělá. Pak je unesena další studentka. Je to práce stejného psychopatického vraha? Pro Kay se pátrání stává závodem s časem. Pro zvráceného vraha hrou, která teprve začíná.

Příběh se odehrává v Kentu v jihovýchodní Anglii a vystupuje v ní úzce semknutá parta detektivů. Předkládá čtenáři stále se stupňující napětí plné zvratů a strhujících událostí, které nikomu nedovolí knihu odložit dříve, než dočte poslední stránku.

Rachel Amphlett

Než se bestsellerová autorka krimi Rachel Amphlett vydala na spisovatelskou dráhu, hrála na kytaru, pracovala jako komparzistka v televizi a u filmu, moderátorka v rádiu a producentka na volné noze pro BBC. Byla také redakční asistentkou v knižním nakladatelství. Teď však místo trsátka třímá v ruce pero a píše krimi a špionážní romány, protože právě na těch vyrůstala. Kromě sérií píše také samostatné krimiromány a psychologické thrillery. Na kontě má přes 30 detektivních románů a povídek. Rachel ráda cestuje a má britské a australské občanství.