Emirates přijme 6 tisíc zaměstnanců na podporu plánovaného oživení leteckých operací

Emirates v rámci plánovaného navýšení pracovních pozic přijme během následujících šesti měsíců více než 6 tisíc nových zaměstnanců. Letecká společnost tímto krokem reaguje na rozvolňující se cestovní restrikce, které si vyžadují rozšíření personálních řad pilotů, palubních průvodčích, techniků i pozemního personálu na podporu leteckého provozu v rámci celé globální síti Emirates, která reaguje na rostoucí poptávku zákazníků.

Emirates doposud obnovila 90 % své letecké sítě a je na dobré cestě k tomu, aby do konce roku 2021 dosáhla 70 % své letecké kapacity, kterou disponovala před vypuknutím pandemie. Společnost postupným obnovováním leteckých tras a navyšováním frekvencí reaguje na rostoucí poptávku zákazníků. Své ikonické letouny A380 nasazuje na oblíbené trasy v rámci celé své sítě. Do konce listopadu plánuje Emirates nabídnout zákazníkům více než 165 tisíc míst na palubách svých vlajkových lodí A380.

Jeho Výsost šejk Ahmed bin Saeed AI Maktoum, předseda představenstva a generální ředitel skupiny Emirates Airline & Group k tomu říká: „Emirates byla vždy srdcem dubajského růstu. Náš cíl přijmout 6 tisíc nových provozních zaměstnanců indikuje rychlé zotavení dubajské ekonomiky a pomůže nám k dalšímu pozitivnímu vývoji v různých hospodářských odvětvích, včetně spotřebitelského a cestovního sektoru.“

„Naše letové operace obnovujeme velmi obezřetně v souladu se všemi nařízeními, která pozitivním způsobem ovlivňují cestování, a také ekonomickou obnovu země. Díky neustále rostoucí poptávce doufáme, že se nám do poloviny roku 2022 podaří dosáhnout úrovně, na které jsme se pohybovali před vypuknutím pandemie.“

Globální náborovou kampaň zahájila společnost v září tohoto roku s cílem najmout 3 tisíce palubních průvodčích a 500 zaměstnanců pro zajištění letištních služeb, tímto krokem se společnost rozhodla podpořit provozní požadavky, které v důsledku oživení cestovního ruchu narůstaly. Nicméně vzhledem k tomu, že poptávka zákazníků roste rychlejším tempem, než se předpokládalo, potřebuje letecká společnost rozšířit své řady o dalších 700 pozemních zaměstnanců v Dubaji a v rámci celé své sítě.

Kromě toho společnost dále nabízí příležitost pro 600 kvalifikovaných pilotů, kteří mají zájem připojit se ke globálnímu leteckému týmu Flight Operations se základnou v Dubaji. Kandidáti na tyto pozice mohou získat více informací o požadavcích na konkrétní pozice zde.  

V rámci současného náboru Emirates cílí také na posílení týmu inženýringu, do kterého plánuje pro svou centrálu v Dubaji přijmout 1 200 technických odborníků, leteckých inženýrů a podpůrných pracovníků. Emirates je největší světový provozovatel letounů Boeing 777 a A380, její současná flotila čítá 263 širokotrupých letounů a aerolinka má objednávku na řadu nových letounů, včetně Airbus A350, Boeing 787-9 a letounů typu Boeing 777-X, aby pokryla budoucí poptávku.

Všechny letouny Boeing 777 jsou v současné době v aktivní službě a zajišťují lety do více než 120 destinací jak v osobní, tak nákladní přepravě. Letoun A380 je aerolinkou v tuto chvíli nasazen do 18 měst, do konce listopadu se počítá s navýšením o 65 %, čímž tento letoun bude obsluhovat 27 destinací. Do konce prosince Emirates obdrží poslední dva objednané letouny A380, aby se tak zařadily do flotily společnosti, a celkem 50 těchto legendárních letounů se k tomuto termínu vrátí do aktivní služby.

Dubaj díky svému multikulturnímu prostředí, minimálnímu daňovému zatížení a prvotřídní infrastruktuře pro bydlení, práci a relax přitahuje stále více lidé z celého světa. Toto město je domovem pro více než 200 národností. 

Rozsáhlá opatření proti pandemii v Dubaji, a to za úzké spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem, patří mezi nejefektivnější na celém světě. Rychlá proočkovanost populace v SAE a důsledné pandemické protokoly umožnily Dubaji se bezpečně znovuotevřít mezinárodnímu turismu a obchodním aktivitám již v červenci 2020. V současné době je více než 86 % populace SAE plně očkována proti COVID-19 a více než 96 % populace obdrželo alespoň jednu dávku, SAE se tak řadí na první příčky v počtu očkovaných na 100 obyvatel.

Zájemci o otevřené pozice získají bližší informace zde.