Vyrazte na podzim do sauny, posílíte své zdraví

Návštěva sauny prospívá lidskému zdraví, zlepšuje kondici a podporuje imunitní systém. Sauna však může také představovat nevšední zážitek. Pokud vyrazíte na některý ze saunových ceremoniálů, pobyt v prohřívárně získá zcela nový rozměr. Zkušení saunéři provádějí rituály, při kterých polévají rozehřáté kameny vodou a horký vzduch víří ručníky či vějíři. Součástí procedury bývají také přírodní éterické oleje, které saunér dávkuje na koule z ledové tříště. Ty se pak pokládají na rozpálené kameny a nádherně provoní prostor. Celý zážitek je umocněn tematicky zvolenou hudbou.

NÁŠ TIP: Den otevřených dveří v Aquapalace Praha s mistry světa

Pokud chcete poznat nejúspěšnější saunéry a užít si netradiční den plný relaxace a zábavy, jste srdečně zváni 25.9.2021 do Saunového světa Aquapalace Praha. Čeká Vás Den otevřených dveří, na kterém vystoupí MISTŘI saunových ceremoniálů. Speciální vstupné na Den otevřených dveří do Saunového světa stojí 390 Kč.

Saunování, zázračný pomocník v péči o tělo i mysl

Pravidelné saunování, alespoň jednou týdně, pomáhá zvyšovat odolnost vůči častým onemocněním. Pokud nás i přesto choroba postihne, má zpravidla klidnější a rychlejší průběh. Prohřátí totiž zvyšuje hladinu imunoglobulinu A, který dýchací cesty chrání.

Poprvé v sauně

Podle odborníků bychom ze začátku měli volit raději kratší a méně intenzivní saunování, a především nezapomínat na pitný režim. K ochlazení můžete využít řadu speciálních sprch a ochlazovacích bazénků, pro uvolnění i relaxaci se ideálně hodí relaxační zóny s lehátky.

Rada pro začátečníky

Saunování vás již delší dobu láká, ale nejste si jistí, jestli budete dobře snášet vysokou teplotu ve finské sauně? Pak vyrazte někam, kde vám dají na výběr. Ideální je navštívit některý z větších saunových světů, kde je k dispozici jak klasická finská sauna, tak i bylinná sauna či biosauna, které jsou šetrnější k oběhové soustavě a pro začátečníky představují minimální zátěž.

Největší Saunový svět u nás

Právě takový saunový ráj nabízí například Aquapalace Praha, jenž je největší svého druhu v České republice a má k dispozici 18 prohříváren s různými stupni vnitřní teploty i intenzity saunovacího zážitku, ze kterých si vybere opravdu každý. Kromě krytého areálu nabízí venkovní zemní i srubovou baňu, rozsáhlou zónu s ochlazovacími bazénky i lehátky.

Tým Aqupalace zabodoval na letošním Mistrovství světa v saunových ceremoniálech a ve zdejším Saunovém světě tak potkáte světovou špičku. Pokud chcete zažít nejlepší saunový

ceremoniál na světě, pak vyrazte na rituál „Behind The Scenes“, který provádí Róbert Židek, nejnovější Mistr světa.

Více informací najdete na www.aquapalacepraha.cz