Muži roku a Andělé mezi zdravotníky zamířili na ministerstvo. Jaké překvapení je tam čekalo?

Nebývalé cti se dostalo prvním a druhým vítězům letošního ročníku soutěže Muž roku a Anděl mezi zdravotníky. Byli historicky prvními vítězi, které přijala ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová u ní „doma“, v budově ministerstva. Klára Dostálová má mimo jiné na starosti i cestovní ruch, proto i dárky pro vítěze v podobě voucherů se týkaly cestování po krásách naší republiky.

„Myslím, že pro obě strany bylo setkání velmi příjemné. Ministři na své půdě většinou nemají příležitost přijmout vítěze projektů Muž roku a Anděl mezi zdravotníky. Protože mám na starosti také cestovní ruch, je pro mne velmi zajímavé, ukázat české veřejnosti, kde by, stejně jako tyto významné osobnosti, mohli trávit své volné chvíle,“ uvedla ministryně Klára Dostálová a jako královehradecká patriotka zmínila Náchod, Babiččino údolí, Kuks, Častolovice, Orlické hory a další perly svého rodného kraje.  

Vítězové Anděla mezi zdravotníky Patrice Awonseba Baba Musah a Jana Farkačová a Muži roku Lukáš Vyšehrad a Jiří Perout a další hosté setkání, měli také jeden důležitý úkol. Mezi desítkami dětských kreseb na téma Moje české prázdniny, vybrali vítězné dílo Anežky Kovaříkové ze ZŠ Čechtice. Díky Anežce dostala celá třída Andělskou cenu a pojedou na výlet do zoologické zahrady.

Vítězný obrázek se líbil také moderátorce Zuzaně Bubílkové. „Mně se těch obrázků líbilo víc, děti jsou šikovné. A málokdy se stane, že v ministerských budovách jsou vystavená taková díla. To vím, protože jsem pracovně na ministerstva chodila často. A prozradím, že zase jedno navštívím. Budu moderovat Den otevřených dveří Ministerstva financí, který se koná 28. září. Přítomni mají být bývalí i současní ministři financí, včetně Václava Klause. Zadání je, aby to bylo politické a zároveň nepolitické, a aby se všichni smáli,“ usmívala se Zuzana Bubílková, která už určitě ví, jak si se zadaným úkolem poradí.

Producent projektů Muž roku a Anděl mezi zdravotníky David Novotný byl rád, že mohl vítězům zprostředkovat nevšední zážitek. „Jsem rád, že jsme měli možnost se zase opět sejít. Děkuji Kláře Dostálové za podporu, vždyť už sedm let pravidelně jezdí do Náchoda na mé akce. A protože projekty Muž roku a Anděl mezi zdravotníky nejsou jen o kráse a sympatiích, ale také o pomoci druhým, z výtěžku obou soutěží jsme předali Valentině Armandi, generální ředitelce Armandi Therapy Clinic, šek na 50 000 korun na léčbu postižených dětí.“

Zároveň pozval David Novotný paní Kláru Dostálovou na příští ročník soutěže Muž roku a Anděl mezi zdravotníky, který se opět bude konat v Městském divadle v Náchodě.