Andělé se prodávají vždy a dobře, ale nyní jsou více v kurzu květinové vzory

Ryze česká společnost FABOS ručně vyrábí v  Jablonci nad Nisou šperky už skoro 20 let. Firma úspěšně navázala na tradici, která k tomuto městu patří od nepaměti. V jejich stálé nabídce naleznete na 45000 druhů precizně zpracovaných šperků.

Z velice široké nabídky se největšímu zájmu se dlouhodobě těší andílci. „V loňském roce to byl největší trend a domnívám se, že to má, co dělat s pandemií koronaviru. Lidé potřebovali symbol naděje, “ míní Ing. Ondřej Bělský, jednatel společnosti. V současné době jsou v kurzu vlčí máky a jablonecká společnost potvrzuje, že o ručně malované symboly  je opravdu velký zájem. Obdobné pozornosti se však těší i další květinové motivy.  Šperky jsou vyrobeny z cínové slitiny, přes kterou je dána vysoká vrstva platiny, aby byl šperk vhodný i pro alergiky.

Společnost FABOS má výrobu soustředěnou v  Jablonci nad Nisou, ale mají i kamenné obchody po celé republice a vybudovala také poměrně rozsáhlou síť partnerů. Ondřej Bělský potvrdil, že vývoj cenové politiky je vstřícný vůči všem zákazníkům, avšak na úkor vlastních zisků. Je to určitá forma odměny  pro všechny zákazníky, kteří u společnosti ve složité době nakupovali. „Potřebovali jsme podporu a dostalo se nám jí. Nakupovali přes internet a jsem moc vděčný, že nás podrželi,“ vyjádřil svůj dík jednatel významné šperkařské společnosti.