Růžová vína jsou hitem letní sezony. Podlehněte jejich kouzlu!

Soudě podle momentek, které v létě plní sociální sítě, se zdá, že růžové víno není jen nápoj, je to přímo životní styl! Ať už se jedná o přípitek na uvítání přátel, víno k lahodnému letnímu menu nebo třeba nezbytnost při romantickém pikniku pod širým nebem, růžové víno dodá každé takové chvilce styl a kouzelnou atmosféru. Připojte se také do rodiny milovníků rosé a dodejte prázdninovým dnům a večerům tu správnou jiskru. Přinášíme vám tipy na ideální společníky tohoto léta. Vyberte si svého favorita.

Růžový klenot

Sekt s jedinečným charakterem je to pravé pro náročné milovníky bublinek! Bohemia Sekt Prestige rosé brut na první pohled zaujme lososovou barvou a krásně tvarovanou lahví, to nejlepší vás ale čeká uvnitř! Ovocná vůně připomínající lesní jahody a maliny, dlouhotrvající jemné perlení a svěží, lehká, ovocná chuť jako stvořená pro letní noci. Toto mimořádné rosé je držitelem mnoha ocenění na prestižních tuzemských i zahraničních soutěžích.

Cena 239 Kč, www.osobnivinoteka.cz

Společník pro letní večery

Během letního posezení s přáteli vás báječně osvěží sklenka chladivého suchého prosecca v elegantní lahvi. Nechte se unést nádhernou barvou květu broskvoní a bohatým ovocným buketem s výraznými tóny červeného ovoce a grapefruitu. Mionetto Prosecco Rosé DOC je extra suché a v chuti můžete díky prodlouženému zrání na kvasinkách vedle ovocných tónů ucítit také dotek medu a chlebové krusty.

Cena 199 Kč, www.osobnivinoteka.cz

Sommelierův tip

Nechte stres a shon za dveřmi a vyhraďte si čas pro sebe a své nejbližší. Připravte si občerstvení, dejte vychladit lahev růžového vína a užijte si pohodový večer. Přesně pro takové události je jako stvořené svěží víno Mikulov Sommelier Club Zweigeltrebe rosé 2019 pozdní sběr. Toto rosé s výraznou růžovou barvou si vás podmaní šťavnatou chutí a ovocnou vůní malin a ostružin.

Cena 139 Kč, www.osobnivinoteka.cz

Motýli v břiše

Překvapte svou lásku večeří ve dvou. Zapalte svíčky a jako přípitek vyberte víno, které vašemu protějšku napoví, že v jeho přítomnosti stále cítíte motýlky v břiše. Motýl Rosé vám pomůže navodit intimní atmosféru a rozproudit konverzaci. Vůně malin, ostružin a třešní jen doplní kouzlo okamžiku…  

Cena 99 Kč, k dostání běžně v maloobchodě.

Opojné léto i bez alkoholu

Pokud si chcete užít opojnou chuť kvalitních růžových bublinek, ale stejně tak byste ocenili stylový drink bez alkoholu, je tento tip právě pro vás. Nealkoholický Bohemia Sekt rosé se svěží ovocnou chutí, ve které převládají tóny malin, je pro horké léto to pravé. Za harmonicky vyváženou chuť vděčí šetrnému způsobu odebrání alkoholu ve vakuu, při kterém zůstávají nejlépe uchovány aromatické látky.

Cena 139 Kč, www.osobnivinoteka.cz