Ledová krása oceněná iF Design Award 2021 přináší ještě více komfortu a flexibility

Dokážete si představit 1,3 miliard tun potravin? To je téměř nemožné, ale je to takové množství potravin, které na celém světě skončí každý rok v odpadkovém koši… Jen v Německu jde o 12 milionů tun, z toho více než polovina se vyhodí v domácnostech. Do boje s tímto nežádoucím jevem nastupuje uvědomělé zacházení s potravinami a vysoce efektivní systém zachování čerstvosti v chladničce. To a mnohem více nabízí nová generace chladniček Miele K 7000. Díky zóně PerfectFresh Active, komfortní obsluze a příjemnému osvětlení definuje nové standardy uchovávání potravin. Skvělé výkony předvádí i na poli designu – ještě před uvedením na trh získala generace K 7000 prestižní ocenění iF Design Award 2021.

Delší čerstvost potravin díky PerfestFreshActive

Aby ovoce a zelenina zůstaly déle čerstvé, potřebují optimálně prostředí. Při teplotách mezi 0 °C a 3 °C udrží již osvědčený systém čerstvosti PerfectFresh Pro od Miele potraviny až 5x déle čerstvé než klasická přihrádka na zeleninu. Zároveň je v uzavřené přihrádce zachována přirozená vlhkost potravin. Nyní přichází ke slovu novinka PerfectFresh Active: do přihrádky s čerstvými potravinami se rozprostře jemná mlha pro lepší uchování kvality a vitamínů. Obdobný systém najdete jen v profesionálních zařízeních, jako jsou například prodejny s lahůdkami. Pro výjimečnou čerstvost je vlhkost přiváděna zvlášť. Každých 90 minut a při každém otevření dveří se tato mlha dostane přímo do přihrádky ze zásobníku vody umístěném nad ní. Obávat se nemusíte ani spotřeby vody, je velmi malá. Objem zásobníku, který se snadno čistí, je pouze 120 ml. Při nízkých teplotách navíc nedochází ani k nežádoucímu zanášení bakteriemi, takže zásobník stačí naplnit vždy po dvou až třech měsících.

Zlatý hřeb – skleněná otočná police FlexiTray

I v oblasti komfortu při obsluze určuje generace K 7000 nová měřítka. Zlatým hřebem nových vestavných spotřebičů je FlexiTray – skleněná police, která zaplňuje celou plochu, a přesto je otočná o 180 stupňů. Díky ní se hledání nebo posouvání nádob stane minulostí. Horní police na vnitřních dveřích můžete dle libosti posouvat vertikálně, aniž byste je museli vyjímat. Díky tomu se do police vejde bez problému například i velká lahev s džusem. Dotykové displeje se ovládají intuitivně a jsou sladěné do designu a barvy vestavných spotřebičů generace 7000 (vybavení záleží na konkrétním modelu kávovaru).

Exkluzivně u Miele – efektivní a příjemné osvětlení FlexiLight

Dalším důležitým prvkem nových chladicích spotřebičů od Miele je efektivní a příjemné osvětlení. O jasné a neoslňující světlo v celém vnitřním prostoru se již dnes starají LED světla zabudovaná do skleněných polic, která se pohybují zároveň s posouváním police. S FlexiLight, vyvinutým speciálně pro Miele, se osvítí vnitřní prostor lednice ještě rovnoměrněji, pásy s LED světly se nachází po celé šířce skleněných polic. Stylově můžete nasvítit i výrobník ledu. V závislosti na typu modelu může mít systém dynamického chlazení DynaCool, zajišťující rovnoměrné chlazení v celém vnitřním prostoru, vlastní LED osvětlení (vybavení záleží na konkrétním modelu kávovaru).

CleanSteel pro rovnoměrné chlazení

Vnitřní zadní stěna je u některých modelů k dispozici v elegantní povrchové úpravě CleanSteel, která dodatečně podporuje rovnoměrné chlazení ve spotřebiči.

Kromě základních modelů jsou všechny spotřebiče propojitelné prostřednictvím WiFi (WiFiConn@ct). Díky tomu máte možnost sledovat servisní oznámení na chytrém telefonu nebo tabletu, což oceníte např. při špatně zavřených dvířkách(vybavení záleží na konkrétním modelu kávovaru).