Udržitelné, praktické a stylové. Vyzkoušejte doplňky do domácnosti z korku

Korek si mezi zastánci udržitelného životního stylu získal nejprve oblibu jako alternativa kůže pro výrobu módních doplňků. Že může krásně vypadat a prakticky sloužit i jako doplněk bytový, se rozhodla dokázat německá značka UlStO, jejíž výrobky najdete v pražském EtikButiku a na e-shopu EtikButik.cz.

Servírovací podnos z korku "SANDER", na EtikButik.cz: 1 620 Kč

Korek je kůra dubu korkového, který roste především ve Středomoří. Více než polovina světové produkce pochází z Portugalska. Výhodou je, že pro získání korku se strom nemusí pokácet, stačí seříznout kůru a dub roste dál. Jde tedy o velmi udržitelný a obnovitelný materiál, který se navíc snadno recykluje. V domácnosti oceníte i jeho další kvality. Je lehoučký, přirozeně voděodolný a snadno se udržuje.

Německá značka UlStO vyrábí bytové doplňky ze 100 % korku, u některých výrobků pak korek doplňuje jinými udržitelnými materiály. Například vázy mají skleněný komponent, pro výrobu podtácků pro změnu kombinuje korek s odpadem, který vzniká při výrobě podrážek bot.

Dekorační váza z korku a skla "YVA koule", na EtikButik.cz: 1 350 Kč

Korek přirozeně odpuzuje vodu a nečistoty, je proto velmi praktickým materiálem do domácnosti. Můžete jej jednoduše vyčistit vodou, měkkou houbou a kuchyňským prostředkem. Skleněnou část vázy je možné umýt v myčce.

Podtácek z korku a recyklovaných materiálů "MADS" (balení 6 kusů), na EtikButik.cz: 400 Kč

 Servírovací mísa z korku "BENTE", rozměry: 28 x 8 cm, na EtikButik.cz: 1 350 Kč

V pražském EtikButiku na Rašínové nábřeží 54 najdete etickou módu pro ženy, muže i děti, veganskou obuv a doplňky, přírodní kosmetiku a také zerowaste potřeby pro domácnost.

Otevírací doba:

pondělí až pátek od 12.00 do 19.00 hodin

sobotu od 10.00 do 15. 00 hodin