Perfektní oholení bez červených teček

Vyhnout se červeným tečkám po holení intimních partií není zase tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stačí totiž dobrá hygiena, dodržování jednoduchého postupu a v neposlední řadě kvalitní produkty, například LIP Intimate Care.

Co jsou vlastně červené tečky a proč se objevují

Při holení dochází nejen k odstranění chloupků, ale také k drobnému poranění pokožky. Díky tomu se do chloupkových folikul dostávají bakterie, které zde tvoří zánět, jež se projevuje právě jako zarudnutí. Vedle toho někdy za pupínky stojí i zarůstání chloupků.

Náchylnější k těmto projevům jsou jedinci se silnými, tvrdými a tmavými chloupky. Zároveň se červené tečky objevují častěji u lidí, kteří jsou aktivní, neboť jejich pokožka se více otírá o oblečení. Vliv na podráždění mají i vrozené dispozice - někomu se zkrátka červené pupínky tvoří častěji a někomu téměř nikdy.

Proč se spolehnout na organickou kosmetiku LIP

Oblast bikin je jednou z nejcitlivějších částí našeho těla. Samozřejmostí by tedy mělo být, že na intimní partie nebudeme používat nic, co obsahuje minerální oleje, syntetické složky či vonné silice nebo jiné petrochemické látky, které mohou jednak dráždit pokožku a také mohou přispívat k vnitřní nerovnováze organismu.

Luxusní LIP Intimate Care Holící olej máta a ylang ylang byl speciálně vyvinut právě pro jemné a hladké holení intimních partií. Je vyroben pouze z organických přísad a je zcela veganský.

Základ tvoří esenciální oleje z máty peprné a ylang ylang, které se postarají o osvěžení a zklidnění pokožky. Zároveň má přípravek stahující a antiseptické vlastnosti, což významně pomáhá ke snížení rizika vzniku červených teček. Kokosový a slunečnicový olej zajistí hydrataci holené pokožky. Výtažky z pačuli dodávají přípravku jedinečnou vůni.

LIP Intimate Care, 75 ml: 549 Kč.

Jak na správné oholení

  • Máte-li příliš dlouhé ochlupení, před samotným holením jej zastřihněte. Nikdy neholte chloupky delší než 0,5 cm.
  • Holte se vždy ve sprše pod tekoucí vodou, nikdy ve vaně.
  • Do holeného místa vmasírujte hydratační olej na holení LIP a začněte holit.
  • Pamatujte na to, že žiletka musí být vždy ostrá. Tupou žiletku poznáte tak, že holení je nepříjemné a tahá. S ostrou žiletkou se můžete holit i proti směru růstu chlupů, což zaručí mnohem hladší výsledek.
  • Neholte se příliš dlouho. Čím déle kůži totiž dráždíte, tím náchylnější je ke vzniku červených teček.
  • Na závěr holené místo opláchněte chladnou vodou. Uzavřou se tak póry a významně se sníží riziko vzniku červených teček.