Chcete-li obchodovat s digitální měnou, projděte základním školením

Svět financí a měn se neustále vyvíjí, takže dnes už nikoho nepřekvapí hovory o kryptoměnách, ale víte s jistotou, co je to token, blockchain či Coinmarketcap? Dříve, než se vrhnete do obchodování s kryptoměnami, byste měli porozumět základním termínům a také vědět kam a proč vkládáte své finance.

Všechny kryptoměny nejsou stejné. Základní kategorie, do kterých se dělí, jsou coiny (nebo česky mince) a tokeny. Navíc někteří lidé používají výraz coin, mince pouze pro digitální měny, které plní funkci platidla, což také nemusí být všechny kryptoměny. Nejjednodušší ale je si zapamatovat, že kryptoměna, kterou označujeme jako coin, funguje na vlastním blockchainu, zatímco tokeny fungují na jiné platformě – nejčastěji jde o Ethereum. A co je Coinmarketcap? Tak to je nejpopulárnější seznam kryptoměn. Hledáte-li zde tu svou kryptoměnu a najdete-li ji v první tisícovce, pak je považována za top kryptoměnu.

Pomohli jsme vám alespoň trochu se zorientovat ve světě digitálních měn? Pokud ne, nezoufejte a přihlaste se na kurzy obchodování, který připravila například společnost Platon Finance. Kryptoměny se pak mohou stát výnosným nástrojem i pro vás.