Soutěžte s Rio Mare a ochutnejte skvělé recepty

Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

Připraveny jsou stovky dárků, počínaje produkty Rio Mare, přes robotické hrnce Tefal Cook4me+ nebo pánve Tefal Unlimited s nepřilnavým povrchem, až po kurzy vaření pro celou rodinu s profesionálním kuchařem u vás doma.

Milujete slunnou Itálii a fantastickou italskou kuchyni? Pokud ano, tak neváhejte a zpříjemněte si „čekání“ na výhru přípravou nějakého skvělého receptu s tuňákem v hlavní roli – právě pro vás je připravena tato zdravá, rychlá, a především lahodná inspirace.

Špagety s tuňákem

Ingredience na 4 porce:

  • 1 červená cibule
  • 100 g rozinek
  • 50 g másla
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
  • sůl
  • 3x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • 2 plechovky celých loupaných rajčat
  • 10 g tymiánu
  • 10 g bazalky
  • 4 cl olivového oleje
  • 15 g piniových ořechů
  • 20 g strouhanky
  • 500 g špaget

Postup:

  1. V pánvičce rozehřejeme olivový olej a osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Zlatou cibulku schladíme červeným vínem a přidáme špetku soli, rozinky a hořčici. Necháme odpařit alkohol a zjemníme máslem. Tuto „marmeládu“ rozmixujeme tyčovým mixérem na nejhladší konzistenci. Doporučujeme přepasírovat pomocí polévkové lžíce přes jemné sítko, aby marmeláda byla skutečně co nejjemnější.
  2. Připravíme si pánvičku, na které za sucha orestujeme piniové ořechy a poté strouhanku. Obojí si dáme do jednotlivých misek a odložíme na později.
  3. Do rozpálené pánvičky přidáme olivový olej, na prkýnku pomocí nože rozmáčkneme stroužek česneku a přidáme do pánvičky. Zároveň si ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Pravý Ital solí tak, aby byla voda slaná skoro jako moře, takže solí nešetříme.
  4. Jakmile je česnek zlatý, zalejeme ho loupanými rajčaty, která rozmačkáme vařečkou. Přidáme dvě naběračky slané vody z hrnce na pastu a přidáme najemno nasekaný tymián. Rajčatové sugo necháme vařit alespoň 20 minut.
  5. Uvařené sugo zdokonalíme tuňákem, špetkou soli a pepře a čerstvě natrhanou bazalkou. Necháme na nízké teplotě ještě 10 minut zahřívat. Pozor, bazalku trháme rukama, při krájení nožem oxiduje a rychleji černá.
  6. Uvařené špagety přidáme do pánvičky se sugem a nezapomeneme přidat i trochu vody z hrnce. Důkladně promícháme, ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem nebo bazalkou.

Servírování:

Na talíř dáme 4 polévkové lžíce domácí marmelády. Pomocí vidličky nabereme co nejvíce pasty a v naběračce točíme a točíme a točíme... Opatrně vložíme pastu doprostřed marmelády, polévkovou lžící nabereme sugo i tuňáka z pánvičky a umístíme na vrch hnízda špaget. Dozdobíme piniovými ořechy a zaprášíme restovanou strouhankou. Buon Appetito.