Dokonalý jarní úklid byste měli začít u své postele

Vůně jara je spojená i s tradičním velkým domácím úklidem. Při cídění domácnosti se kromě koupelny a oken zaměřte také na svou ložnici, konkrétněji matraci, která si vaši pozornost maximálně zaslouží. Je to totiž právě matrace, kterou denně využíváte a na níž můžete při běžném úklidu v průběhu roku zapomínat. Mezitím se v ní hromadí nečistoty, prach a možná i roztoči, což pro vaše zdraví není vůbec prospěšné.

Strávili jste dlouhou, mrazivou zimu schoulení v posteli? Pak je právě teď ten správný čas vyklepat peřiny a dopřát trochu péče i matraci! Přece jen na ní trávíte až třetinu svého života. Začněte tím, že odstraníte všechny pokrývky, prostěradlo i chrániče a matraci necháte trochu „dýchat“, ideálně na čerstvém vzduchu. Můžete ji také posypat trochou jedlé sody, která vytáhne nečistoty a vlhkost. Sodu nechte několik hodin působit a pak matraci pořádně vyluxujte.

Pokud však při úklidu pozorujete na matraci známky opotřebení, jako jsou prohlubně a vybouleniny, nebo pozorujete-li už delší dobu při ležení určitý diskomfort, pak je načase matraci vyměnit za novou. Matrace by se správně měla měnit každých 7 let, po této době totiž již ztrácí své vlastnosti a není příliš vhodná ani z hygienického hlediska. Chcete-li udržet zdravé své klouby a svaly, ale i dýchací cesty, pak neváhejte a pořiďte si novou! V nabídce českého výrobce MORAVIA COMFORT naleznete řadu kvalitních matrací z latexu, vyznačujících se silnou bodovou elasticitou, vysokou prodyšností, tvarovou stálostí a dlouhou životností. K dispozici jsou ovšem i pěnové matrace – z líné pěny, HR pěny a PUR pěny – s neméně vynikajícími vlastnostmi.

www.moravia-comfort.cz