HC Stadion Litoměřice postupuje a ve čtvrtfinále se těší na Jihlavskou Duklu!

HC Stadion Litoměřice včerejší výhrou nad HC Baník Sokolov postupuje do další fáze letošního play-off Chance ligy a ve čtvrtfinále vyzve slavnou Duklu Jihlava.  Na podrobnosti a průběh série proti HC Baník Sokolov jsem se zeptali útočníka jednoho z  „Kališníků“ Tomáše Urbana.

Tomáši, páté rozhodující utkání série proti Baníku Sokolov se zdálo být lehkou a jasnou záležitostí. Bylo tomu tak, a jak se vlastně výhra rodila?

Hodně pomohl první gól. Dali jsme ho hned v úvodu zápasu, a ještě náš prapor zvedl kapitán. Byla to od Honzy parádní pecka, málem jim to protrhlo síť. Všechny nás to uklidnilo a pak si myslím, že jsme předváděli zatím nejlepší hokej v celé naší sérii, a proto jsme vyhráli.

Moc gratulujeme k postupu. Jak by jsi zhodnotil celý průběh série?

Vůbec to nebyla lehká práce a jednoduchá série. Myslím, že jsme měli i trošku smůlu, protože dva zápasy jsme hráli výborně, ale nakonec je prohráli v prodloužení. To byla veliká škoda, vždy jsme, myslím, Baník přehrávali, přestříleli, ale nedávali jsem jasné šance. Sokolov kousal a Jakub Neužil v brance podal perfektní výkon. Škoda, myslím, že jsme mohli Sokolov vyřadit dřív a pošetřit trochu sil pro další boje.

Jsi v play-off nováček, co tě zatím v bojích o chanceligový titul překvapilo? Pokud vůbec něco?

Oproti základní části jsou zápasy víc takticky svázané a o dost tvrdší a drsnější. Všichni hráči jsou více obětaví a absolutně všichni všechno podřizují týmovému výsledku. Už příprava na zápasy je podrobnější a nikdo nic nechce podcenit. Je prostě znát, že se hraje o všechno každý zápas. Každý chce uspět co nejlíp to půjde.

Série byla zdá se velice náročná, odehráli jste v sedmi dnech 5 těžkých utkání. Jste všichni v týmu zdraví? Půjdete zítra do dalších bojů v plné sestavě?

Pár z nás je lehce nachlazených, jako třeba já, a pár kluků má sem tam nějaký ten drobný šrám. S tím se ale všichni umíme poprat. Sestavu určují trenéři, museli byste se zeptat jich, ale já jsem si jistý, že všichni budeme na 100 % připraveni podat svůj nejlepší výkon, abychom co nejvíc potrápili a třeba i vyřadili favorizovanou Duklu.

V sérii s Duklou Jihlava nejste favorité, v průběhu ročníků jste zatím Dukle nevstřelili ani branku. Co plánujete? Jaký je Váš plán?

Dukla bude těžký soupeř. Mají velice vyrovnaný a zkušený tým. Jsou favorité. Hodně kluků má odehráno spousty utkání v extralize. Každá lajna je velice silná a může rozhodnout zápas. Sám popravdě moc nevím, co od nich čekat, osobně jsem proti nim hrál pouze jeden zápas, který se nám vůbec nepovedl. Očekávám rychlý hokej nahoru dolů, a ještě větší tvrdost, než byla v zápasech se Sokolovem. My prostě zkusíme být všude dřív a dávat šance, které jsem si jistý, že si v průběhu utkání vytvoříme. Mohu ale s jistotou za všechny slíbit, že se budeme rvát o každý kousek ledu a budeme bojovat až do posledních vteřin, abychom na konci série byli ti šťastnější.

 

Tomáši děkujeme, budeme držet palce a přejeme hodně štěstí a sil do dalších utkání.

Redaktor: Kateřina Bernasová