Předkolo play-off a Sokolov si veze domů výhru. Jak by nám zápas zhodnotil hokejista, Tomáš Urban?

Dnes bylo zahájeno předkolo play - off, ve kterém se utkal tým HC Stadion Litoměřice s HC Baníkem Sokolov. První zápas lépe rozehrál Sokolov, který po prvních třetinách vedl 2:0. Zápas byl však napínavý do poslední minuty, ve které Litoměřice dorovnali, a zápas rozhodlo až prodloužení. Na celý průběh zápasu jsme se zeptali jednoho z hráčů HC Stadion Litoměřice, Tomáše Urbana.

Tomáši, máš za sebou první zápas v play-off cítil jsi ve hře proti základní části rozdíl?

Rozdíl ve hře je obrovský. Hra je tvrdší, mnohem víc se taktizuje, oproti základní části dost jiný hokej.

Můžeš zhodnotit týmový i tvůj osobní výkon?

Podle mě, dnes zápas patřil jasně nám, soupeře jsme přehrávali ve všech ohledech. Jedině snad v produktivitě se nám tolik nedařilo. Připravíme si hodně šancí, ale mnohdy chybí ta sladká tečka, v podobě gólu.  Pak dostaneme smolné góly a je z toho prohra v prodloužení. To už je ale všechno pryč a my se připravíme na zítřejší zápas. Jdeme do toho s čistou hlavou, pokorou a necháme tam všechno, aby stav série byl po dvou zápasech 1 – 1.

K mému výkonu: To ať hodnotí povolaní, ale za mě bych řekl, že jsem nehrál špatně, ale cítím, že to z mé strany může být mnohem lepší.

Byl zápas tvrdší než v základní části?

Ano, byl o dost tvrdší a v některých chvílích až moc. Zdá se mi, že některé situace zavánějí až fauly.

Utrpěl jsi dnes nějaké šrámy na těle?

Jo jo, vypadá to, že z první třetiny mám naštípnutý malíček a ze třetí pěkný šrám v obličeji, když jsem při přesilovce dostal vysokou holí přímo pod oko.

Jak moc chyběli v hledišti Vaši fanoušci?

Chybí nám hrozně moc. Ani to neumím dost dobře vyjádřit, jak moc. Jsem si jistý, že s našimi fanoušky v hledišti bychom dnes urvali výhru. Věřím, že oni by nás k tomu třetímu gólu doslova dohnali.

Za rozhovor Tomáši děkujeme a přejeme hodně sil do zítřejšího zápasu.

Redaktor: Kateřina Bernasová