DALŠÍ ZÁPAS, DALŠÍ 3 BODY DOMA! A JAK SE NA ZÁPAS DÍVÁ HOKEJISTA TOMÁŠ URBAN?

Dnes se odehrálo 33. kolo Chance ligy, kde se proti sobě utkal HC Stadion Litoměřice a HC Benátky nad Jizerou. Výhru 5:2 mohl na svém domovském stadionu slavit HC Stadion Litoměřice a my jsme se na průběh zápasu zeptali právě jednoho z hráčů, Tomáše Urbana.

Tomáši vypadá to, že pro kališníky to dnes bylo celkem pohodové utkání?

„To ne. Možná to tak vypadá díky našemu perfektnímu vstupu do utkání a celkem rychlému vedení o tři branky.“

A tvůj komentář ke zbytku utkání?

„Je už znát, že se blíží play-off a všechno se podřizuje co nejlepšímu výsledku ve vyřazovacích bojích. My jsme dnes potřebovali vyhrát za 3 body, abychom si udrželi šanci na celkové páté místo po základní části. Jako tým jsme dnešní úkol zvládli, a to je nejdůležitější.“

Nemohu se nezeptat na tvoji velikou šanci. Jak ji čtenářům popíšeš?

„Co k tomu říct,“ kroutí zklamaně hlavou. „Skvěle jsme si to s klukama vyměnili. Mně to super dal Stehla (Lukáš Stehlík) ve středním pásmu a od Konyho (Jakub Konečný) jsem to nemohl dostat zpátky lépe. Perfektní pohyb, skvěle načasované. Tohle se prostě musí dostat do sítě! Moc mě to i za kluky mrzí.“ Popisuje svou neproměněnou šanci Tomáš.

Celkové hodnocení bude asi pozitivní?

„Vyhráváme. To je perfektní a zvedá nám to sebevědomí a už se všichni těšíme na play-off. Cítím, že držíme jako tým pohromadě. Čekají nás jistě těžší utkání, ale dnes jsme jako tým udělali, co jsem měli a máme 3 body. Do dalších utkání bych si přál, aby nám to tam padalo snadněji a při tolika šancích dávali víc gólů."

Redaktor: Kateřina Bernasová