Prozkoumej nové obzory: HARLEY-DAVIDSON přidává plyn v off-roadové oblasti

Poznávání světa ze sedla motocyklu zapojuje všechny smysly, protože okolní krajina, výhledy, vůně i zvuky společně vytvářejí hluboké a niterné dobrodružství. Nový motocykl Harley-Davidson Pan America™ 1250 je všestranný stroj pro jezdce, kteří chtějí posouvat své hranice a nezastaví je ani konec zpevněné silnice. Jezdci s nadšením pro adventure touring hledají nová dobrodružství v každém směru, v každém terénu a chtějí objevovat neznámé, spát mimo civilizaci a dokonale se ponořit do cestovního zážitku. Model Pan America je postaven přesně pro takové průzkumníky a pomůže jim dojet dál a objevit místa, kam ještě nikdo nejezdí.

„Za řídítky modelu Pan America jsem najel spoustu mil po v nádherných a odlehlých částech světa. Vyzkoušel jsem všechny jeho inovace a schopnosti, které otevřou nové možnosti při hledání dobrodružství i pro další jezdce po celém světě,“ říká Jochen Zeitz, předseda, prezident a generální ředitel Harley-Davidson. „Jsem z modelu Pan America totálně nadšený. Adventure touring je přirozená doména pro Harley-Davidson.“

Cestování v duchu adventure touring na modelu Pan America™ 1250 je jednou z nekonečných možností hledání ničím neomezené svobody. Od dálnic až po zabahněné stezky, od vrcholků hor až po říční údolí, touha po dobrodružství žene jezdce dál a dál za objevováním toho, co se nachází za každou další zatáčkou na cestě. Takové odhodlání a vytrvalost vedly Harley-Davidson k tomu, aby vyvinul motocykl, který si získá srdce odvážných jezdců milujících opuštěná místa. Jezdců jako je herec Jason Momoa, který po jedné z prvních testovacích jízd na stroji Pan America rychle využil příležitosti stát se partnerem Harley-Davidsonu na představení motocyklu. Momoa je vášnivý motorkář a je skvělým společníkem, který nám pomůže předvést model Pan America celému světu a ukázat technologické inovace, jež Harley-Davidson přináší do tohoto segmentu. 

„Pan America je stroj, který mi umožní rozšířit moji vášeň pro značku Harley-Davidson do všech koutů zeměkoule, a je mi obrovskou ctí, že můžu být součástí tohoto příběhu,“ říká Jason Momoa. „Je to nejlepší motorka kategorie adventure touring, na jaké jsem kdy jel. Znám spoustu podobných cestovatelů a dobrodruhů, jako jsem já, kteří si ji zamilují.“

Motocykl Pan America™ 1250 je vybavený pokročilými technologiemi, které podporují pionýrského ducha, ať už jde o kempování ve vysokých horách, nebo třeba cestování po poušti. Tento model se díky elektronickým režimům jízdy umí skvěle adaptovat podle různých typů terénu a stylů řízení a dovoluje jisté ovládání ve všech různých podmínkách.

Pan America díky zapojení technologie adaptivního řízení výšky odstartoval revoluci po stránce zpřístupnění adventure jízdy pro každého. Tento přelomový systém odpružení jako první v motocyklové oblasti automaticky upravuje výšku motocyklu mezi nízkou polohou při stání a optimální jízdní výškou, když je motocykl v pohybu. Snížené odpružení po zastavení umožňuje snazší nesednutí a sesednutí z motocyklu, přitom ale neomezuje úhel náklonu ani světlou výšku.

Motocykl Pan America je také poháněný úplně novým motorem Revolution Max 1250. Tento nejnovější přírůstek v řadě legendárních pohonných jednotek od Harley-Davidson Motor Company je kapalinou chlazený V-Twin se zdvihovým objemem 1250 ccm. Motor tvoří opticky dokonalý a výrazný středobod celého motocyklu. Revolution Max 1250 je konstruován tak, aby podporoval plynulý zátah od nejnižších otáček a dokonalé ovládání plynu za nízkých rychlostí, které je potřeba pro off-roadové ježdění.

Model Harley-Davidson Pan America je univerzální stroj s důrazem na odolnost a zkoumání nových obzorů, od Polárního kruhu až po Kilimandžáro. Další informace jsou k dispozici na adrese h-d.com/PanAmerica.

Sledujte Pan America story na sociálních sítích:
https://www.instagram.com/hdpanamerica/
https://www.facebook.com/hdpanamerica