Zeleninový salát s kozím sýrem a levandulovým medem

Levandule patří k vědecky prokázaným nejúčinnějším antidepresivům na světě. Podporuje imunitu, léčí a hojí, protože obsahuje přírodní antioxidanty, antibiotika i antiseptika. Blahodárně působí na trávicí ústrojí, je vhodná na detoxikaci organismu, pomáhá při diabetu, nadváze, vysokém krevním tlaku i cholesterolu. Dezinfikuje tělo i duši, stimuluje nervový tonus, ulevuje od trávicích potíží. Její pozitivní účinky na lidské tělo a mysl znali a využívali už staří Egypťané, Etruskové, Féničané, Řekové, Římané, Arabové nebo Keltové.

Ingredience:
1 balení salátových listů (směs - polníček, špenát, řepné lístky apod.)
6 cherry rajčátek, omytých a rozpůlených
200 g čerstvého kozího sýra
2 polévkové lžíce sherry octa
2 polévkové lžíce extra virgin olivového oleje s BIO Levandulí Chodouňskou
3 čajové lžičky tekutého medu
2 lžičky ORGANIC čaje z BIO Levandule Chodouňské
100 g ORGANIC třtinového cukru s BIO Levandulí Chodouňskou
hrubozrnná mořská sůl/ sůl Maldon

Listy salátu zlehka promíchejte s cherry rajčátky. Na zálivku prošlehejte sherry ocet, extra virgin olivový olej s BIO Levandulí Chodouňskou, med a špetku soli.

Jak si připravit levandulovou masu pro levandulový med?

Pochutnejte si na hrnku levandulového čaje (přelijte dvě lžičky levandulového čaje na půl litru vroucí vody). Dejte stranou 10 ml čaje a povařte jej se 100 g třtinového cukru s BIO Levandulí Chodouňskou. Míchejte tak dlouho na prudkém ohni, až vznikne levandulová masa.  Tu po vychladnutí smíchejte s připraveným dresinkem a medem.

Rozdělte salát na talíře, doplňte nočky z kozího sýra a přelijte zálivkou.

Salát je vynikající pro zdraví a okamžitou energii. Vychutnat si jej můžete s růžovým vínem nebo proseccem.  

Více zajímavostí můžete objevit na: www.levanduloveudoli.cz