Viber přichází se skupinovými videohovory

Rakuten Viber, jedna z předních komunikačních aplikací na světě pro bezpečnou komunikaci, oznamuje, že již brzy uvede funkci skupinových videohovorů až pro 20 osob. Viber se rozhodl přidat možnost videa ke svým úspěšným skupinovým hlasovým hovorům a reagovat tak na zvýšenou potřebu video hovorů pro větší počet osob, které mohou nahradit osobní setkání s rodinou, přáteli nebo kolegy.

Dodržování sociálního odstupu a přijetí nových norem chování s sebou přináší potřebu nových možností pro setkávání ve skupinách. Ať jde o nejrůznější pracovní týmy, šéfkuchaře, kteří pořádají kurzy vaření nebo o instruktorku jógy, která učí své klienty správně dýchat, všechny skupiny potřebují platformu, kde se mohou setkávat. A přesně to nyní nabízí Viber se svými skupinovými videohovory. Uživatelé mohou také využívat funkce jako sdílení obrazovky a spouštění videa na mobilu i v počítači. Nová možnost skupinových videohovorů doplňuje skupinové chaty až pro 250 osob a skupinové hlasové hovory až pro 20 osob.

Videohovory jsou velmi snadné, stačí jen kliknout na nové tlačítko “video” v horní části obrazovky a nebo jednoduše přidat další účastníky k probíhajícímu videohovoru. Skupinové videohovory umožňují zobrazovat videa všem účastníkům. Účastnící si také mohou své video nebo video vybraného účastníka připnout na svojí obrazovku v průběhu hovoru. Samozřejmostí je možnost ztlumit si vlastní zvuk a vypnout video v průběhu hovoru. Účastníci také vidí, kdo další má ztlumený zvuk nebo vypnuté video.

„Jsme moc rádi, že můžeme našim uživatelům nabídnout možnost videohovorů až pro 20 osob a velmi brzy plánujeme tento počet ještě navýšit. Videohovory se vzhledem k současné situaci pravděpodobně stanou běžnou součástí našich životů a tak jsme rádi, že tuto funkci nyní našim uživatelům nabídneme,” řekl Ofir Eval, COO Viber.

Nejnovější informace o aplikaci Viber jsou pro vás vždy připraveny v oficiální komunitě Viber Czech Republic. Zde se dozvíte novinky o nástrojích v naší aplikace a můžete se také zúčastnit zajímavých anket.