Malé tvary, velké možnosti

Když se řekne kvalitní těstoviny, semolina je jasná volba. Těstoviny vyrobené ze 100% semolinové mouky z tvrdozrnné pšenice vynikají nejen svou chutí a strukturou, ale i skvělými nutričními vlastnostmi. Mají nízký glykemický index, déle zasytí a díky své pevnosti a tvárnosti se nerozvaří ani nelepí. Mini tvary, jako jsou těstovinová rýže nebo hvězdičky, jsou perfektní volbou nejen do polévek, ale i do salátů, zapékaných pokrmů či jako samostatná příloha. A díky své velikosti si je zamilují i děti – snadno se nabírají a nekloužou ze lžičky.

O semolině:

Semolina je hrubě mletá krupice z tvrdozrnné pšenice, známá svou zlatavou barvou, vyšším obsahem bílkovin a nízkým glykemickým indexem. Díky své struktuře dodává těstovinám pevnost, skvělou chuť a schopnost držet tvar i po uvaření. Je ideální pro zdravé a syté pokrmy.

Hvězdičky báječně chutnají ve středomořském salátu nebo v domácí polévce.

Těstovinová rýže je ideální jako základ těstovinových salátů, příloha nebo i jako zavářka do polévek.

Hvězdičkový salát s balkánským sýrem

4 porce 

Ingredience

250 g hvězdiček Menu Gold

125 g okurky hadovky

125 g červené papriky

125 g rajčat 

4 lžíce olivového oleje 

2 lžíce citrónové šťávy

2 lžíce moučkového cukru

50 g červené cibule

320 g balkánského sýru

50 g oliv

sůl

pepř

Postup

Hvězdičky vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladit. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a přidáme těstoviny. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou a dochutíme moučkovým cukrem.  Podáváme s najemno nakrájenou červenou cibulkou, olivami a nadrobno nakrájeným balkánským sýrem. 

Tento salát se skvěle hodí i jako příloha ke grilovanému masu.