Kolekce Högl pro jaro/léto 2021 bude taková, jakou jste ještě nezažili jemná, autentická a ženská

S každým novým rokem přichází čas pro nové výzvy a jinak tomu není ani v módě. Rakouský výrobce obuvi Högl se pro sezónu jaro/léto 2021 vydal zcela novým směrem. Poprvé svou kolekci obuvi rozdělil do dvou hlavních linií: HÖGL MĚSTO a HÖGL VÍKEND. V linii MĚSTO je klasický vzhled nahrazen minimalistickou elegancí, jasnými liniemi a decentními střihy vyzařujícími nenucenou ženskost, HÖGL VÍKEND ztělesňuje moderní ležérní vzhled – sebevědomý a uvolněný styl se sportovními prvky, jenž oplývá výjimečnou lehkostí.

Kolekci dále provází tři trendová témata odrážející návrat k základům: JEMNÝ MINIMALISMUS, MODERNÍ ŘEMESLO A VYSNĚNÁ KRAJINA. Hlavním poselstvím je uspokojení touhy po přírodě a čistotě. Nadčasové, avšak přesto moderní designy inspirované přírodou ve všech jejích aspektech vyzařují nevšedním minimalismem. Akcenty v letních barvách a propracované potisky zároveň povzbuzují k tomu, abyste si užívali života, bavili se a těšili se z romantických chvilek.

S kolekcí jaro/léto 2021 podniká Högl také významný krok na cestě k udržitelné budoucnosti. Hlavním cílem značky se stává zvýšit povědomí o dlouhodobém konzumu a hodnotě tradičně vyráběných bot. Vše je především o respektu k lidem a přírodě. Obuv Högl je vyráběna téměř výhradně z usní s certifikací LWG, přičemž podšívku tvoří bavlna či kůže a podrážky jsou vyrobeny z částečně recyklované pěny EVA. Na svrchní materiály jsou využity obnovitelná přírodní vlákna, jako je rafie či plátno; neformální obuv pak obsahuje tkaničky zhotovené z Tencelu.

Jemný minimalismus

Tato linie představuje více než jen módní téma. Jde o životní styl, který jsme si vzhledem k současné sociální situaci všichni do jisté míry osvojili. Zpomalení a solidarita charakterizují náš každodenní život a začínají se konečně odrážet také v módě. S novým mottem „Méně je více“ Högl vyvíjí snahu o uvědomělou spotřebu a vznik nadčasových a vysoce kvalitních produktů, jež jsou vyráběny udržitelným způsobem. Sofistikovaná kolekce JEMNÝ MINIMALISMUS se vyznačuje stylovou neutralitou a jednoduchou elegancí vyjádřenou základními tvary a barvami.

Linie je tvořena mokasíny, pantoflemi a nazouváky v bílých a krémových odstínech, ale i klasické černé barvě, která poskytuje vítaný kontrast. Tkaná a děrovaná kůže vytváří nové povrchové textury představující propracované řemeslné zpracování hýřící ženskostí. Nechybí ani vkusné módní detaily.

Nadčasové a moderní boty s volnou patou či balerínky z jemné kůže, které vám padnou jako ulité, dotvářejí téma MĚSTO.

Linii vládne také pohodlí a ležérnost, a to díky přítomnosti sportovní obuvi. V létě 2021 budou v kurzu běžecké boty a retro tenisky v jemných přírodních odstínech. Ty od Högl jsou mimořádně lehké a měkce polstrované. Lesklou metalízu doplňují svěží letní odstíny: slunečnicově žlutá, korálově červená a mechově zelená. K dispozici jsou také pantofle či turistické sandály se silnými podrážkami.

Moderní řemeslo

Linie uspokojující touhu po přírodě, horkém počasí a cestování. Řemeslo je zdůrazněno a použito jako stylový prvek. Použití přírodních materiálů přináší nové zkušenosti s ručně vyrobenými detaily.

Inspirace přírodou je zjevná a odráží se v designech široké škály obuvi, mezi níž patří jak sandály, tenisky, nazouváky, pantofle, tak i boty s otevřenou patou. Pokud jde o materiály, značka se zaměřuje na rafii a plátno.

Odrazem kvalitního řemesla jsou i nazouváky a sandály na podpatku. Propracované tkané detaily dodávají siluetám přirozený vzhled. Svěží bílá a krémově zbarvené odstíny zajišťují obuvi lehkost a jemnou ženskost.

Sportovní vzhled linie využívá žhavého trendu „utility“ stylu. Nové šněrovací boty vynikají svou nekomplikovaností, záměrně rustikální vzhled zjemňují světlé odstíny krémové a béžové. Dokonale ladí s čistým, ženským pracovním stylem, který v létě 2021 dobude módní svět.

Nové potisky inspirované exotickými krajinami dodávají linii zvláštní barevný akcent. Přítomen je i vzor připomínající barvy africké stepi.

Vysněná krajina

Romantika, hravost a letní ladění. Taková je linie VYSNĚNÁ KRAJINA, která promění každý den v zasněný okamžik plný nostalgie. Široká škála designů je využita jak na tenisky, tak i balerínky nebo sandály na podpatku. Nový květinový potisk, inspirovaný nedotčenými rozkvetlými loukami zamlženými oparem příjemného letního večera, jsou vhodné pro každodenní nošení do města, ale i na romantické chvilky ve dvou. Půvabný doplněk tvoří i sandály na podpatku či balerínky v kovových odstínech platiny a bronzu.

Capsule kolekce

Poprvé v historii rozšiřuje Högl základní kolekci o capsule kolekce. Čtyři mini limitované kolekce předznamenávají další vývoj a inovace, zejména pokud je řeč o designu. S nenapodobitelným trendovým stylem společnosti Högl jsou zasaženy zcela nové cílové skupiny, pro něž má móda zvláštní význam.

Vánek – Minimalismus, neutrální barvy a lehké materiály jsou ztělesněním ženské módy. Boty s volnou patou, pantofle a sandály na podpatku přímo vyzařují vzdušností. Designy platforem záměrně přehnaně zdůrazňují podrážku a vytváří tak nádech sportovního stylu, i boty bez podpatků si však zachovávají elegantní siluety. Přítomny jsou také objemné polstrované tašky, které připisují capsule kolekci neformální charakter.

Nové retro – Tato capsule kolekce navazuje na retro aspekt kolekce podzim/zima 2020 a dále ho rozvíjí. Zakřivené vysoké podpatky se stávají prostředníkem mezi současným minimalismem a nevšedním retro šarmem. Lodičky i pantofle tak vypadají nejen stylově, ale i elegantně a sebejistě.

Tvarované podpatky – Třetí capsule kolekce se zaměřuje na podpatky, které jsou vyvedeny v nových, kreativně konstruovaných tvarech. Dámské boty s volnou patou a sandály zdobí geometrické tvary nahrazující obvyklé blokové podpatky. Vzniká neotřelý sochařský vizuální nádech. Výrazné podpatky jsou jako malá umělecká díla, která můžete na svých nohách nosit každý den.

Högl vision – To, co začne na jaře 2021 párem tenisek, bude v budoucnu zásadní, a především stále se zvětšující kolekcí značky Högl. „Poháněna NÁPADY“: značka plánuje kombinovat inovativní design a ducha doby způsobem orientovaným na budoucí očekávání, a to především co se týče používání ekologicky šetrných materiálů, výrobních postupů šetřících přírodní zdroje a optimalizování výrobních procesů s cílem ochrany naší planety.

Design a estetika byly přehodnoceny v zcela nových rozměrech. Důvodem je především změna smýšlení nové generace a jejího pojetí životního stylu, který tíhne k inovativnějším materiálům. Trendy, které změní naši budoucnost, změní také obuv, jíž budeme nosit.

První milník tvoří pár udržitelně vyrobených tenisek. Urban styl doplňují ekologické a funkční materiály – recyklovaný nylon certifikovaný podle standardu Napaleather (LWG), ultralehké, superflexibilní a vysoce výkonné běžecké podrážky a anatomicky tvarovaná stélka a vnitřní konstrukce zaručující maximální pohodlí při nošení. Udržitelné bavlněné podšívky zajišťují navíc optimální větrání.

Více informací naleznete na:  www.hoegl.com