Lavi řekl vše, co měl…, film Vyšehrad dorazí do kin příští rok

Bude film Vyšehrad po mnoha letech trezorovým filmem? Snímek představuje fotbalového génia Julia „Lavi“ Lavického. Někde je shůry přidáno, jinde bohužel ubráno…, a to je případ Laviho. Tvůrci pociťují, že mají na triku nekorektní film, který je za hranou a ví, že bude problém dostat ho na televizní obrazovky.

„Ti, kdo Vyšehrad neznali, tam najdou spoustu vtipných situací ze sportovního světa, a ti, kteří seriál mají rádi, budou z filmu určitě nadšení,“ tvrdí herec, režisér a producent tohoto snímku Jakub Štáfek, který doufá, že se film o bývalém hráči Sparty hrajícím za FK Slavoj Vyšehrad, dostane do kin co nejdříve.  

Že je scénář této komedie aktuální, se potvrdilo před pár týdny, když se provalila fotbalová kauza Berbr. Scenárista Tomáš Vávra totiž v trefném scénáři nevynechal ani praktiky místopředsedy Fotbalové asociace ČR Romana Berbra. „Nejen v tomhle případě jsme tak trochu předpověděli budoucnost, i když diváci uvidí, že malinko jinak. Inspirace je ale pořád všude kolem dost. Můžeme poděkovat fotbalovým hráčům a funkcionářům, protože ta studnice je v podstatě nevyčerpatelná,“ vysvětlil scenárista Tomáš Vávra.

Už od začátku, kdy jsme psali scénář, jsme mysleli na to, že chceme do kina dostat i ty, kteří Vyšehrad vůbec neznají. A že je chceme bavit. Film je tak pro diváky, kteří mají rádi fotbal, ale zároveň i pro ty, kteří ho rádi nemají. Lidi se v téhle zvláštní době chtějí hlavně smát, a proto si myslím, že je tenhle pitomec, kterej zkazí všechno, na co sáhne, bude bavit,“ řekl režisér, producent a představitel hlavní role Laviho Jakub Štáfek.

Julius Lavi Lavický dál a dál rozšiřuje svoji fanouškovskou základnu na sociálních sítích a diváci se nemohou filmu dočkat. „V každém z nás je takový malý Lavi, takový ten rarášek, jemuž nekorektnost není cizí. A proto to lidi tak baví. Svým způsobem každý kluk by tak trochu chtěl být Lavi a každá holka by aspoň malinko chtěla mít Laviho doma. Proto si myslíme, že se na film diváci tak těší, ta vtipnost na hraně je moc bavila už v seriálu,“ prozradili producenti filmu Ctibor Pouba a Jan Kallista.

„Shodli jsme se, že je to takový sympatický hovado. Takovej Homer Simpson říznutej fotbalem,“ dodal představitel Laviho agenta Jardy Jakub Prachař, kterému tentokrát ve scénáři přibyli i rodiče. Jeho matku si zahrála Ivana Chýlková, otce potom jeho skutečný otec, herec David Prachař. „Po jedné společné scéně, kde si šíleně lezeme na nervy, jsem se ptal Kuby, jak se mu se mnou točí. Říkal, že takhle vřelej a hřejivej vztah jsme ještě nikdy neměli, takže jsem za tuhle roli moc šťastný,“ svěřil se David Prachař.

Kromě „starých známých“ – majitele klubu FK Slavoj Vyšehrad Ondřeje Pavelky a Jiřího Ployhara jako trenéra – se diváci mohou těšit také na spoustu uznávaných sportovců. Obrovským hereckým talentem se ukázal být Patrik Berger. „Měl jsem radost, když mě Kuba Štáfek oslovil. Jednak proto, že jsem ještě nikdy u žádného natáčení nebyl, ale taky proto, že se mi moc líbil seriál a byla podle mě velká škoda, že skončil,“ vysvětlil jeden z nejúspěšnějších českých fotbalistů v historii, který se objeví ve společných scénách například s Vladimírem Šmicerem, Janem Kollerem, Václavem Kadlecem, Lukášem Zelenkou, Jiřím Tlustým, Radko Gudasem nebo Romanem Bednářem, který si zahrál už v seriálu. „Jsem z natáčení vždycky nervózní, není to jako fotbal. Tady ale naštěstí hraju sám sebe a celý je to úsměvný, s trochou nadsázky, ale i trochou pravdy. Jsem zvědavý na výsledek,“ dodal fotbalový útočník, který si vysloužil roli v seriálu jednou z fotbalových kauz. Ve filmu ale diváci uvidí také například Jakuba Voráčka, Ondřeje Pavelce, Petra Mrázka, Tomáše Řepku nebo Tomáše Rosického.

Snímek Vyšehrad produkuje Gangbang production, distributorem je společnost Bioscop. Tvůrci by rádi film do kin uvedli na jaře roku 2021. Vše však bude záležet na vývoji pandemické situace.

O filmu:

Po úspěšném onlinovém seriálu přichází postava Laviho v novém kabátě celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. A to jak na poli scénáře, režie, kamery, produkce, tak i na poli hereckého obsazení. Lavi je pořád stejný, jen mu život přináší nová dobrodružství a mnohá překvapení, která z něj dělají ještě dospělejšího Laviho.

Obsazení:

Lavi: Jakub Štáfek

Laviho agent Jarda: Jakub Prachař

Majitel klubu Král: Ondřej Pavelka

Trenér Žloutek: Jiří Ployhar

Přítelkyně Laviho Lucie: Šárka Vaculíková

Laviho máma: Věra Hlaváčková

Laviho ex Alena: Veronika Khek Kubařová

Otec Jardy a Lucie Miloš: David Prachař

Matka Jardy a Lucie Ilona: Ivana Chýlková

Igor: Jaroslav Plesl

Oto: David Novotný

Sudí: Ladislav Hampl

Taťka: Miroslav Hanuš

Bosák: Jaromír Bosák