Na kongres Uzdravení prenatálních traumat zavítá řada světových odborníků

Vědecko-somatický kongres Uzdravení prenatálních traumat, již druhý v pořadí, se uskuteční 3. – 5. května 2024. Tento jedinečný formát interaktivního setkání se zkušenými odborníky vám přinese nejen aktuální vědecké poznatky, ale také prostor pro přímý prožitek a vlastní somatickou zkušenost. Pozornost bude upřena na nevědomé traumatické otisky z počátků našeho života, které svým nepříznivým vlivem způsobily časnou prenatální a perinatální dysfunkci či trauma, která v mnoha případech provázejí člověka po celý jeho život.

V rámci kongresu budou představeny metody zmírnění či neutralizace negativních vlivů. Jejich prostřednictvím můžete vědomě přistoupit k uzdravování nepříznivých zážitků, které vznikaly ještě v děloze matky a v období prvního roku života. Můžete být přímo na místě v Hotelu Energetic, Rožnov pod Radhoštěm, kde se kongres koná anebo se můžete připojit z pohodlí domova.

Obor prenatální a perinatální psychologie zahrnuje všechny psychologické aspekty, které jsou přítomny před a během těhotenství, porodu, po porodu a při vytváření prvních vazeb dítěte. Zabývá se základem zdraví v těle, mysli, emocích a ve vzorcích chování, které jsou odezvou na život a mají přímou souvislost s tím, kým jsme, jak se cítíme a jak se chováme v dospělosti. Naše prvotní životní zážitky na buněčné úrovni mohou zanechat hlubokou stopu a ovlivňovat tak celý náš život. Když si uvědomíte, co zažitého či uloženého v podvědomí nám neslouží, je žádoucí, aby přišla očista, kdy se my sami můžeme stát architekty svého života a začít opravdu žít svůj jedinečný život.

Kongres má ambici vyvolat společenskou změnu v přístupu k tomuto velmi významnému období lidského života a posílit tak prevenci vzniku dětských traumat, která přetrvávají do dospělosti. Otevírá cestu k nepoznané svobodě.

V loňském roce proběhl v Praze I. vědecko-somatický formát kongresu MYSL TĚLA s podtitulem Buněčná inteligence a paměť. Hlavním jmenovatelem byl potenciál lidské buňky. Primárně pojednával o tom, co si pamatujeme z období, kdy jsme ještě neměli nervovou soustavu a o kvantové mysli. Dr. Thomas Verny, kanadský psychiatr, vědec a průkopník prenatální a perinatální psychologie, účastníkům kongresu přiblížil některé důkazy o tom, že základy naší odolnosti a zdravého šťastného života se netvoří až naším narozením, ale již od samotného početí. Svými výzkumy dokládal, že paměť a inteligence nejsou jen záležitostí mozku, ale každé naší buňky. Ochotně se podělil o své praxí ověřené poznatky a vědecké důkazy, které nashromáždil.

Hosté a řečníci kongresu:

  • Kanadský psychiatr Dr. Thomas Verny, světově proslulý lékař, psychiatr, vědec a průkopník prenatální a perinatální psychologie, který je zakládajícím členem a prezidentem APPPAH (Asociace prenatální a perinatální psychologie).
  • Psycholožka a učitelka jógy Dorothe Trassl, autorka konceptu E-Motion. Kombinuje zkušenosti The Journey terapeuta, vědomého kouče a e-motion trauma jóga terapeuta.
  • Americký psycholog a neurovědec Stephen W. Porges, profesor psychiatrie na University of North Carolina v Chapel Hill a ředitel konsorcia pro výzkum traumatického stresu Kinseyho institutu na Indiana University Bloomington.
  • Maroš Vago je psycholog inspirovaný učením amazonských a andských indiánských šamanů.
  • Helena Máslová je lékařka a terapeutka, která se specializuje na psychosomatickou péči, zejména na ženské zdraví a reprodukci.
  • Matthew Appleton je kraniosakrální terapeut a psychoterapeut Core Process Therapie (CPP).  Pracuje v centrálním Bristolu a specializuje se na práci s dětmi. Jeho praxe zahrnuje také perinatální psychologii.
  • Jaap van der Wal je embryolog a morfolog. Je přesvědčen, že se můžeme učit od živé přírody. Nabízí nový pohled na prenatální existenci.
  • Apab’yan Tew je mezinárodní docent na Universidad Maya Kaqchikel. Podporuje starobylé tradice Mayů ve své roli čtenáře Mayanského kalendáře, terapeuta kostí, pomocného porodníka a ceremoniálního historika.
  • Tereza Winklerová je lektorkou somatické inteligence, sebepéče a flow jogy a zakladatelka Kongresu inteligentního pohybu.
  • Jaroslav Dušek je improvizátor, řečník, divadelní a filmový herec, režisér, moderátor, libretista a scénárista. Propagátor vnitřních ztišení a lásky k životu.
  • Ellynne Skove je taneční a pohybovou terapeutkou, zaměřující se na vývojový pohyb a psychologii porodu. Zabývá se dále Somatic Experieincing, Reiki, jógu a mnoho dalšími směry.
  • Radek Neškrabal je lektor a ošetřující pracovník v oboru kraniosakrální osteopatie.
  • Jana Slavíčková je průvodkyně osobními transformačními rituály přechodu. Doprovází lidi vyrovnávající se s konečností svého života.

U anglicky mluvících lektorů bude zajištěný obousměrný anglicko-český překlad.

Vstupenky a program zde.