Od prvního modelu myček Miele až po současné inteligentní systémy

V letošním roce slaví společnost Miele 125. výročí svého založení. Při této příležitosti přinášíme příběhy jednotlivých přístrojů. Tentokrát se zaměříme na mimořádně oblíbeného domácího pomocníka – myčku nádobí. Projděte se s námi po cestě, na níž se myčky nádobí transformovaly z luxusního zboží pro hrstku zákazníků v nezbytného pomocníka v domácnostech po celém světě. Od prvního modelu představeného v roce 1929, který vyžadoval ruční plnění vodou, až po dnešní špičkové přístroje řady G 7000 s automatickým dávkováním mycího prostředku, inteligentními senzory a připojením k aplikacím, se Miele neustále snaží překonávat očekávání svých zákazníků a nastavovat nové standardy v efektivitě, komfortu, udržitelnosti a designu. Vydejte se s námi na cestu revoluce v mytí nádobí, kterou Miele vedlo po celé generace, a dozvíte se, jak nové technologie a inovace mohou změnit svět jedné z nejběžnějších domácích činností.

Tak šel čas s myčkami Miele

Historie myček nádobí Miele se začala psát v roce 1929, kdy firma uvedla na trh první elektrickou myčku nádobí v Evropě. Přístroj se skládal z kulaté kovové vany se dvěma koši na nádobí a příbory. Automatické zásobování horkou vodou nebylo myslitelné, takže myčka musela být naplněna ručně. Oplachová voda byla rozstřikována na sklenice, talíře a příbory během několika minut pomocí elektricky poháněné vrtule. Zařízení však bylo poměrně drahé, a tak se širšího využití v domácnostech dočkal přístroj až v roce 1960, kdy Miele v Bielefeldu přešlo z výroby jízdních a motorových kol na sériovou výrobu plně automatických myček nádobí.

Od předmytí po sušení bylo vše řízeno automaticky ve třech mycích programech. V roce 1978 společnost Miele představila první myčku nádobí na světě s mikropočítačem a senzorovou elektronikou, která dále usnadnila provoz a současně výrazně snížila spotřebu vody a elektřiny. Dnes lze pomocí senzorů určit stupeň znečištění nádobí a tvrdost vody.

V roce 1987 následoval další milník: s patentovanou příborovou zásuvkou vzniká třetí úroveň mytí, kterou je možné od roku 2010 také nastavit na šířku a výšku. Díky funkci AutoOpen, kdy se myčka po ukončení programu automaticky otevře, se optimalizuje také sušení. V roce 2013 byly na trh uvedeny také plně vestavné modely s funkcí Knock2open, kdy se myčka nádobí otevře po mírném poklepání. Design plně integrované kuchyně tak není ničím narušen.

Na jednom z prvních míst bylo vždy efektivní šetření vodou a elektrickou energií, aniž by se jakkoliv snížila pověstná kvalita mytí Miele.

Čím vás nadchne nejnovější řada G 7000?

Kvalita, pohodlí, moderní technologie, úspora vody a elektrické energie a nadčasový design – to je v kostce charakteristika nejnovější řady myček Miele G 7000. To, o čem mohly předchozí generace jen snít, se stalo skutečností, ať už jde o intuitivní barevný displej M Touch, mimořádný komfort při vkládání nádobí, ovládání pomocí smartphonu, nebo dokonce bezkonkurenční automatické dávkování AutoDos s integrovaným PowerDiskem. Všechny modely G 7000 s funkcí AutoDos lze ovládat pomocí mobilní aplikace a chytrého telefonu či tabletu, například s pohodlnou funkcí kalendáře pro správu naprogramovaných časů spuštění (AutoStart).

Nová sklopná multifunkční 3D zásuvka nabízí ještě větší pohodlí a flexibilitu nejen při vkládání příborů, ale i dalších drobných předmětů, jako jsou šálky na espresso. Koše disponují sklopnými hroty, stejně jako dalšími držáky a silikonovými podložkami pro bezpečné umístění nejrůznějších druhů nádobí.

Úspory především

Kromě účinnosti spotřeby elektrické energie využívají některé programy pouze 6 litrů vody na cyklus, což je podstatně méně než při mytí ve dřezu. V případě, že potřebujete umýt jen pár kusů nádobí, jistě uvítáte adaptivní spotřebu, díky níž se myčka inteligentně přizpůsobí velikosti náplně. Myčky řady G 7000 navíc poskytují přesné údaje o spotřebě po každém mytí.

Není bez zajímavosti, že Miele je jednou z pouhých 3 značek oceněných Which Best Buy i Which Eco Buy. Ani jedna myčka nádobí dostupná v nabídce Miele řady G 7000 totiž není hodnocena nižší známkou energetické účinnosti než B, navíc většina z nich spadá do kategorie A, což je nejvyšší akreditace v rámci aktualizovaného systému hodnocení.

Speciální nabídka ke 125. výročí založení Miele

Protože Miele slaví letos 125. výročí svého založení, přichystalo si pro své zákazníky spoustu dárků. Nejinak tomu je i v případě myček. K modelům Gala získají 125 týdnů prodloužené záruky navíc, k modelům Edition třeba voucher na 6 x PowerDisk a Care Set.