Zimni obuv s TEX membranou od DEICHMANNA

Letošní zima ještě nekončí. Z deště do sněhu, z ledovky do bláta, a tak pořád dokola. Opravdu nepříznivé podmínky, které si vyžadují funkční a pohodlnou obuv. Jaké boty jsou nejvhodnější? V tomto případě rozhodně boty s TEX membránou. Modely, které v sobě snoubí styl s funkčností najdete i v aktuální kolekci Deichmann.

Co je TEX membrána?

TEX výrazně zvyšuje výkonnost (nejen) zimní obuvi. Tato speciální membrána je funkční vrstva uvnitř boty, která je složena z expandovaného teflonu společně s jinou textilií, nejčastěji s nylonem nebo polyesterem. Obsahuje miliardy pórů tak malých, že jimi nemá šanci proniknout molekula vody. Na druhou stranu jsou tyto póry ale natolik velké, že molekula páry jimi projde. Do boty se vám tedy nedostane voda, ale zároveň pot může z boty odejít ven, protože membrána je prodyšná. Díky modelům s TEX membránou tak budou vaše nohy v suchu a teple i kdybyste se brodili celý den sněhem.

Styl a funkčnost 2v1

Na zimní obuv klademe větší nároky. Chceme, aby byla nejen funkční, ale i stylová. Modely s TEX membránou z kolekce Deichmann vás zaujmou pohodlím i designem. Najdete v ní klasické šněrovací farmářky, chunky kozačky, sportovní sněhule i funkční obuv na vysokém podpatku. Nadčasové, a přitom trendy kousky ve světlých i tmavých neutrálních barvách unosíte k většině zimních outfitů. A to jak na výlet do přírody, tak do města.

Jak pečovat o obuv s TEX membránou?

Péče o boty s TEX membránou je v porovnání s klasickou obuví odlišná. Aby vám vydržela co nejdéle a zachovala si svou prodyšnost a voděodolnost, je třeba se o ni pečlivě starat. Samotná membrána ve vnitřku obuvi péči nevyžaduje. Důležité je se starat o vrchní vrstvu boty, která je vystavena vnějším vlivům. V žádném případě na ni nepoužívejte běžný krém na obuv na bázi olejů, tuků a silikonu, nebo obyčejnou impregnaci. Póry membrány by se mohly snadno zanést, a tím by se snížila funkčnost bot. Vždy na ně používejte prostředky, které jsou určené vysloveně na péči o obuv s TEX membránou.

Po vhodném ošetření nechte boty vždy volně uschnout. Nevystavujte obuv na přímé slunce, nedávejte ji na topení ani ji nevysušujte fénem, aby nedošlo k poškození TEX membrány.

Pokud tedy hledáte zimní obuv, která odráží aktuální trendy a zároveň je funkční, je model s TEX membránou ideálním favoritem.