Když dostanete chuť na pravou italskou pastu, můžete si ji objednat z pohodlí domova

Koronavirová krize a aktuálními vládními opatřeními čím dál více zasahují do našich každodenních životů, dokonce se mění i naše stravování. Není možné někde posedět, dát si láhev pravého italského vína, objednat si v restauraci oblíbenou na pravou italskou past nebo si vychutnat tradiční espresso. A o letu do Itálie za místní kuchyní a Čechy tolik milovanými italskými potravinami, také nemůže být prakticky řeč. Co ale dělat, když dostaneme chuť na pravou Itálii, alespoň na našem talíři, a nechceme dělat další ústupek a odpírat si? Co třeba takový létající hrnec plný poctivé italské pasty v kombinaci s typickou italskou omáčkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem nebo naopak jen s tradičním předkrmem či typickým dezertem? Nic není problém! Létající hrnec k vám sice nepřilétne přímo z Itálie, ale z Prahy, každopádně čerstvostí a chutí nezůstane originálu nic dlužen. Dopřejte si vámi milované pokrmy i v aktuálním čase. Poradíme, jak na to!

Pokud vás během doby zavřených restaurací a omezeného cestování přepadne chuť na například na čerstvou italskou pastu s typickými omáčkami jako je bolognese, arrabiata, quatro formaggi, napoletana nebo pesto basilico či rosso, ještě nemusíte zoufat ani běžet do prvního supermarketu a kupovat si pouhé náhražky. Váš problém vyřeší rozvoz jídla, a to zcela speciální.

Zapomeňte na klasické rozvozové služby, kdy vám dorazí jídlo pozdě, studené nebo v děsivém stavu a konzistenci, ale naopak poznejte skutečně prvotřídní rozvoz pravé, vámi zvolené, italské pasty z té nejkvalitnější semolinové mouky a vybrané omáčky. Přesně tak, abyste ji měli i doma na talíři v takové podobě, jako byste právě seděli v italské restauraci. Seznamte se s projektem Flying Pot a jejich rozvozem, kterému dala vzniknout právě koronavirová krize.

I díky ní totiž vznikl speciální koncept zahrnující také rozvoz právě připravených pokrmů určených jen k finální úpravě. Nejprve je vyrobena pasta neboli italské těstoviny, a to přímo od samotného těsta, ze kterého vznikne požadovaný typ pasty. Ta je následně balena a chlazená je rozvážena do domácností, samozřejmě se zvolenou omáčkou nebo ragú, které je rovněž vždy, pro každého zákazníka a v rámci každé objednávky, připraveno přímo na míru. Domů vám tak dorazí čerstvá omáčka a pasta Ready2Cook v hotové chlazené podobě - k dovaření a servírování za 2 minuty. Těstoviny tak stačí jen povařit ve vodě a omáčku prohřát a během 2 minut máte hotovo! Už žádné polostudené pokrmy nebo několikrát ohřívané hotové jídlo, ale vše fresh, v prvotřídní kvalitě.

Za celým projektem Flying Pot stojí dva bratři, Honza a Pavel Fronček, milovníci dobrého jídla, cestování, aktivního životního stylu a sportu. Po jejich letitých zkušenostech s prací ve food segmentu se rozhodli posunout dále a založit něco vlastního. A tak mimo jiné vznikl právě projekt Flying Pot. Ten měl v době před první vlnou koronaviru a po jejím skončení základnu na Manifesto marketu v Praze, kde připravovali svoji pastu ve vlastním bistro stánku. Vše z typických italských ingrediencí, včetně speciální mouky nebo zeleniny. A právě díky koronaviru přibyl i unikátní rozvozový koncept, ve kterém zohlednili především fakt, aby zákazníci měli pokrmy vždy čerstvé, přesně jako když zrovna sedí v bistru. A najednou byla na světě chlazená pasta a omáčka, určené jen k finálovému povaření a prohřátí. A může se servírovat.

Rozvoz pokrmů Flying Pot je možný po Praze vždy od 10 do 14 hodin každý den. Objednávat lze navíc přímo v e-shopu www.flyingpot.cz, kde je na výběr mezi řadou omáček a typů pasty, včetně volby vlastního tvaru.