Show and the City, kterou podpořily Slováková a Mesarošová, zlepší život Adámkovi

Brněnská akce Show and the City spojuje krásu s pomocí potřebným. Letos se to pořadatelům povedlo již počtvrté. Podařilo se vybrat skvělých 125 000Kč. Výnos z akce putoval na pomoc nejen malému Adámkovi, který se narodil se vzácnou genetickou poruchou, ale i organizaci Bílý slon, která podporuje rozvoj zoologických zahrad.

Komu se letos pomáhalo?

Devátého listopadu se konal čtvrtý ročník úspěšné události Show and the City v Brně v krásných prostorách hotelu Barceló Brno Palace. Podobně jako v minulých letech se i tentokrát pořadatelé rozhodli využít výtěžku k podpoře někoho v tíživé situaci. Letos byl vybrán malý Adámek, který se narodil se vzácným genetickým onemocněním zvaným pseudoachondroplazie. Toto onemocnění způsobuje nízký růst dlouhých kostí a vede k malému vzrůstu. Předpokládá se, že v dospělosti Adámek dosáhne výšky pouhých 130 centimetrů.

Pseudoachondroplazie je spojena se skoliózou, lordózou, osteoartrózou a bolestmi kloubů, zejména dolních končetin. Přestože Adámek čelí mnoha výzvám v důsledku tohoto genetického onemocnění, nevzdává se a snaží se užít život naplno. Miluje zvířátka, zejména pejsky a koně. Jeho pravidelné účasti na hiporehabilitačním pobytu přináší nejen pomoc v jeho koordinaci a posílení zádového svalstva, ale také psychickou podporu. S postupujícím věkem začíná Adámek stále více vnímat svůj menší vzrůst. A vnímá ho i jeho okolí.

V rámci pobytu Adámka jsou prováděny léčby pomocí canisterapie a fyzioterapie, které přispívají k jeho uzdravení a celkově mu hodně pomáhají. Bohužel však tyto pobyty nejsou hrazeny veřejným zdravotním pojištěním. Show and the City se proto zavázala zajistit, že většina finanční částky z každé prodané vstupenky půjde na podporu malého Adámka a jeho individuálních potřeb.

Vybraná částka z letošního ročníku ale nešla pouze na pomoc Adámkovi. Pořadatelé se rozhodli peníze věnovat také organizaci Bílý Slon, která podporuje rozvoj zoologických zahrad.

Organizace Dnes Pomáhám

Celou organizaci a finanční podporu zaštiťovala organizace jménem Dnes Pomáhám, v jejímž čele stojí zakladatelka Ing. Petra Pachlová. „Z jakékoliv události vykouzlíme dobrý skutek a děláme pomoc atraktivní už od roku 2018. Spojujeme pomocníky s těmi, kteří pomoc potřebují. Jsme přesvědčeni o tom, že pomáhání by mělo patřit do běžného života každého zdravého člověka.”