Harley-Davidson a Joan Pedrero společně odstartují na Africa Eco Race

Harley-Davidson s potěšením oznamuje, že Joan Pedrero, elitní závodník Rally Dakar, odstartuje do závodu Africa Eco Race 2024 za řídítky motocyklu Harley-Davidson Pan America 1250™. Od 30. prosince do 14. ledna 2024 účastníci závodu Africa Eco Race projedou náročným terénem dvou kontinentů, včetně 6000 km dlouhé trasy přes Afriku. Pedrero bude soutěžit v kategorii Maxi-Trail.

V duchu dobrodružství, které je součástí DNA této americké motocyklové značky, se Harley-Davidson rozhodl znovu závodit v terénu. Joane Pedrero pojede na modelu Pan America 1250™, prvním zástupci nové řady Harley-Davidson Adventure Touring. Model Pan America, vybavený výkonným kapalinou chlazeným motorem V-Twin Revolution® Max 1250 o objemu 1250 cm3, který nabízí masivní výkon ve vysokých otáčkách, zaručuje zážitek plný adrenalinu a technologií na nejvyšší úrovni.

Joan Pedrero spolupracuje se značkou Harley-Davidson již od uvedení modelu Pan America 1250 a během této doby mnohokrát posunul tento Adventure Touring na samotnou hranici možností. V průběhu roku 2023 se dakarský jezdec s modelem Pan America 1250 zúčastnil mnoha závodů a výzev po celé Evropě, včetně závodu Bassella Race, kde úspěšně dojel na šestém místě ve své kategorii Maxi Trail. V dubnu se zúčastnil náročného závodu Baja TT Dehesa Extremadura, kde dosáhl vynikajících výsledků a ovládl kategorii Maxi Trail, a v červenci dokončil závod Baja Aragón España, kde zvítězil v kategorii Maxi Trail.

Účast značky Harley-Davidson v nadcházejícím závodě je důkazem schopností a spolehlivosti motocyklu Pan America 1250. Reprezentuje kultovní motocyklovou značku, která se pouští do nových výzev a posouvá technologické a výkonnostní hranice. Dobrodružství je součástí tradice značky a Pan America 1250 zkoumá nové způsoby, jak zažít autentické a silné chvíle s motocykly Harley-Davidson.

Kolja Rebstock, regionální viceprezident Harley-Davidson pro Evropu, Blízký východ a Afriku, řekl: „Dobrodružství a sportovní výkony jsou srdcem naší značky a nedokážeme si představit lepší způsob, jak ukázat všestrannost modelu Pan America, než účast v Africa Eco Race. Jsme rádi, že se po řadě úspěchů v průběhu roku 2023 můžeme s Joanem Pedrerem pustit do této další výzvy.“

Patnáctý ročník závodu odstartuje 30. prosince 2023 v Monaku a skončí 14. ledna 2024 v Dakaru.