Dáte šanci takzvaným cowboy boots?

Vrací se trendy z přelomu milénia, patří mezi ně i takzvané „cowboy boots“. Pokud rádi nosíte poutavou obuv jako výrazný prvek svého outfitu, neměly by vám kovbojské boty rozhodně chybět.

Obuv inspirovanou americkým westernem najdete v nové podzimní kolekci Deichmann. K nejvýraznějším modelům kolekce patří bezpochyby vysoké kovbojské kozačky s výraznou špičkou a zkoseným blokovým podpatkem. Širší holeň některých modelů je zdobená efektním prošíváním, jiné zaujmou typickým vrásněním materiálu. Kovbojským kozačkám dominuje klasická čerň či neutrální béžové odstíny – a pro skutečně odvážné jsou tu i modely ve výrazných barvách, jako je například zářivě červená.

Kromě těchto opravdu extravagantních kousků nabízí Deichmann i jednodušší a méně zdobné modely ve westernovém stylu. Minimalistické elegantní či ležérní kozačky s decentním prošitím či kovovými nýty nebo Chelsea obuv s typickou „kovbojskou“ přezkou s kroužkem? Výběr je jen na vás.

Pokud se pro obuv v kovbojském stylu rozhodnete, zřejmě vás napadne, jak jí vůbec nosit? Myslete na to, že tato obuv je sama o sobě hodně výrazná a je lepší ji kombinovat s méně poutavými minimalistickými kousky. Možností je hned několik. Pro ležérní look obujte cowboy boots například k úzkým džínům s rolákem, přes který přehodíte sako a kabát. Velice působivě vypadá tato obuv v kombinaci s oblečením v romantickém stylu – nebojte se volánů, vzorů drobných kvítků, materiálů jako je šifon či satén. Rozumět si budou i s koženou krátkou sukní s objemným pleteným svetrem. Elegantní kotníkové modely na vysokém podpatku si můžete vzít i ke kalhotovému kostýmu.