Arkády Pankrác slavíme patnáct

BIRTHDAY PARTY: Obchodní centrum Arkády Pankrác slaví celý týden od 6. do 11.11. své 15. narozeniny. Z bývalé tržnice v budově montovny se stánky se zeleninou, ovocem, nebo obuví vyrostli Arkády do krásy. Developerská společnost ECE, která je od počátku jediný provozovatel, slavnostně otevřela tento komplex přesně 14.listopadu 2008. Od té doby centrum prošlo řadou změn a inovací.

Stavba má 3. patra s takřka 40 000 m², přičemž 32 700 m² jsou pronajímatelné plochy. Komplex nabízí přibližně 2000 pracovních míst a je napojen na stanici metra C, Pankrác. Aktuálně zde zaparkuje 1 100 aut a rozšiřuje se nabídka dobíjecích stanic pro elektromobily. Návštěvnost centra přesahuje 10,2 milionu lidí ročně.  Obchodní potenciál zvyšuje také aktuálně budovaná linka metra D.

„Za dobu své existence se OC Arkády stali pevnou součástí pražské Pankráce a vyhledávaným místem nejen pro nákupy, ale také k trávení volného času a setkávání občanů. Tomu odpovídá i podoba plánovaných oslav, které jsou připraveny na míru pro všechny cílové skupiny včetně lidí ze sousedství, seniorů, ale také třeba interních zaměstnanců,“ říká Anna Amrozy ředitelka OC Arkády. A pokračuje: „Během covidu se Arkády potýkali podobně jako další nákupní centra s propadem zájmu ze strany obchodníků, nyní už se ale obsazenost prostor opět blíží k sto procentům. V budoucnu se chceme i nadále soustředit na zvyšování atraktivity a komfortu pro naše partnery i návštěvníky. Velmi se nám osvědčila sázka na rozšíření a modernizaci foodcourtu, stejně jako otevření Světa medúz společně s volnočasovou zónou na střeše budovy. Aktivně se věnujeme také tématu udržitelnosti, pracujeme na snižování energetické náročnosti ale i třeba zvýšení míry recyklace.“

Týden oslav Arkády Pankrác slavíme 15, který proběhne od 6. do 11. listopadu odstartuje pondělní autogramiádou herců ze seriálu Ulice a možnost zahrát si AZ kvíz na cestách naživo. V průběhu týdne pak proběhne série eventů pro různé cílové skupiny – ať seniory, mládež, zaměstnance ale i maminky a děti – vše pak vyvrcholí sobotním koncertem Jana Bendiga.
Po celou dobu oslav budou přichystány soutěže, workshopy, herní a dětské koutky, cvičení, dílničky.

Přijďte kdykoliv průběhu celého BIRTHDAY WEEK do OC Arkády Pankrác, jako na každé správné oslově nebude chybět pohoštění, hudba a zábava. Kompletní program najdete na ZDE.