Výkonný bezkabelový vysavač Dyson pro mokré a suché vysávání odhaluje i neviditelný prach

Revoluční vysavač Dyson V15s Detect Submarine™ přináší nové technologie pro mytí tvrdých podlah. Kombinuje výkonné sání Dyson, inovativní osvětlení neviditelného prachu a technologii proti namotávání vlasů, spolu s novou hubicí s mokrým válcem Submarine.

Společnost Dyson uvedla na trh svůj první bezkabelový vysavač typu „all-in-one“ pro mokré i suché vysávání. Dyson V15s Detect Submarine™ zkonstruovali vývojáři s cílem poradit si s problémy, s nimiž se mohli uživatelé dosud setkat při mokrém a suchém vysávání. Přístroj díky jedinečným technologiím přináší multifunkční a všestranné řešení pro úklid. Dokáže snadno odstranit nejen prach, ale současně také rozlité tekutiny, nečistoty a odolné skvrny.

Představujeme hubici s mokrým válcem Dyson Submarine™

Hubice Dyson Submarine™ s motorizovaným mokrým válcem byla precizně zkonstruována tak, aby dávkovala správné množství vody pro efektivní odstranění rozlitých tekutin, odolných skvrn a drobných suchých nečistot, jako jsou drobky jídla.

Čistotu tvrdých podlah posouvá díky inovativním technologiím Dyson Submarine™ na nový level, aniž by docházelo k přemokření podlahy. Za tímto účelem inženýři společnosti Dyson navrhli osmibodový hydratační systém, který využívá tlakovou komoru pro rovnoměrné rozložení vody a optimální nasycení po celé šířce válce. Osm vodních trysek pravidelně rozmístěných podél válce uvolňuje každou minutu přesně 18 ml vody, aby se podlaha umyla rovnoměrně a nezůstávala nadměrně vlhká.

Motorizovaný mokrý válec z mikrovlákna odstraňuje rozlité tekutiny, odolné skvrny a nečistoty, které jsou při každé otáčce z válce průběžně odsávány. Znečištěná voda se ukládá do samostatné odpadní nádoby a lze ji následně snadno vyprázdnit.

Vysavač Dyson V15s Detect Submarine™ zvládne úklid podlahy o ploše až 110 m2 na jedno nabití. V hubici je zároveň ukryta o něco větší oddělená nádrž na špinavou vodu o objemu 360 ml. Zajišťuje, že se nečistoty a zbytky nepřenášejí zpět na podlahu a válec zůstává nasycený čistou vodou od začátku až do konce úklidu.

Nízkoprofilová hubice s mokrým válcem Dyson Submarine™ byla navržena tak, aby s ní mohli uživatelé při úklidu snadno manévrovat a dostat se i pod nábytek, do úzkých prostor, do rohu a na další špatně přístupná místa.

Charlie Park, viceprezident pro výzkum a vývoj v oblasti péče o podlahy ve společnosti Dyson, říká: „Majitelé přístrojů s mokrým čištěním se často setkávají s různými úskalími.

Většinou jde o těžkopádnou manévrovatelnost, složitou údržbu a nedostatečnou výkonnost při odstraňování nečistot. Přišli jsme s řešením, které se s těmito problémy dokáže vypořádat, a nabízí uživatelům multifunkční, kompaktní, a přitom výkonný vysavač, který posouvá hloubkové čištění podlah na vyšší úroveň.

Uvedení našeho prvního vysavače typu „all-in-one“ pro mokré a suché vysávání je důležitým krokem, který posouvá o další kousek vpřed dlouhodobé úsilí společnosti Dyson o zlepšení každodenního života a vytvoření čistších a zdravějších domácností. Poprvé kombinujeme naše technologie osvětlení a snímání prachu, ochranu proti namotávání vlasů při vysávání čalouněného nábytku a koberců spolu s naší novou hubicí s mokrým válcem pro mytí tvrdých podlah.“

Podlahová hubice Fluffy Optic

Technologie Dyson, jež dokáže díky světelnému zdroji odhalit neviditelný prach, byla poprvé představena v roce 2021. Pomocí zeleného paprsku ve tvaru vějíře lze spatřit i mikroskopické částice skrývající se v domácnosti, které by byly jinak pouhým okem neviditelné.

Akustické snímání prachu

Díky akustickému snímání prachu máte jistotu, že jste provedli hloubkové čištění opravdu důkladně. Displej LCD zobrazuje velikost a počet nečistot v reálném čase. Počítáním a měřením mikroskopických prachových částic pomocí piezoelektrického senzoru zjistíte, na kterých místech máte věnovat úklidu více času a kde je naopak čisto. Navíc přístroj automaticky zvyšuje sací výkon na různých typech podlah nebo při vyšším množství prachu.

Sací výkon

Hyperdymiový motor Dyson se otáčí rychlostí až 125 000 otáček za minutu a poskytuje bezkonkurenčně silný sací výkon o síle 240 aW. Po vysávání a nasazení hubice Dyson Submarine™ s mokrým válcem se výkon automaticky odkloní od motoru Hyperdymium™, takže nedochází k vysávání. To zabraňuje vniknutí vody do motoru a je zajištěno, že znečištěná voda a nečistoty jsou shromažďovány v zásobníku uvnitř hlavy Dyson Submarine™.

Filtrace

Pokročilý plně utěsněný systém filtrace celého přístroje Dyson zachytí 99,99 % částic již od velikosti pouhých 0,3 mikronu a vylučuje tak čistší vzduch, než který dýcháte. Cyklonová technologie Dyson efektivně odděluje prach a nečistoty z podlah a povrchů. Komplexní utěsnění celého přístroje znamená, že nedochází k úniku těchto nečistot zpět do domácnosti. 

Hubice s kónickým kartáčem proti namotávání vlasů

Vedle kombinované hubice a štěrbinové hubice je Dyson V15s Detect Submarine™ vybaven také hubicí s kónickým kartáčem, která snadno zachytí dlouhé vlasy a chlupy domácích mazlíčků. Kónický kartáč a šikmé štětiny jsou navržené tak, aby zabránily namotávání vlasů, během několika sekund se snadno dostanou ze spirály do sběrného koše. Hubice s kónickým kartáčem byla zkonstruována pro hloubkové čištění a odstraňuje prach z těžko dostupných míst.