Myčky nádobí řady G 7000: ještě komfortnější a udržitelnější v každodenním životě

S více než 90 lety zkušeností představuje Miele odbornost v oblasti mytí nádobí jako žádný jiný výrobce. Generace 7000 od svého uvedení na trh v roce 2018 určuje standardy v této oblasti – s nejšetrnějšími myčkami nádobí, jaké kdy firma Miele vyrobila. Například téměř všechny modely řady G 7000 splňují nejlepší třídu energetické účinnosti A a program Eco trvá méně než čtyři hodiny. K tomu se přidávají ekologické funkce, jako je automatické dávkování AutoDos s integrovaným PowerDiskem, který automaticky dávkuje do mycího cyklu správné množství práškového granulátu v závislosti na zvoleném programu nebo stupni znečištění.

„Ekologické mytí nádobí není u našich modelů řady G 7000 speciální výbavou, ale standardem. Zaměřujeme se na trvalou kvalitu, inovativní technologie a uživatelsky přívětivý design,“ říká Dr. Michael Junker, senior vice president dishwashing u Miele. „V tomto ohledu nabízí naše myčky řady G 7000 jedinečný celek, který jsme nyní ještě zdokonalili.“

Největší výběr ekologických mycích programů

Kdo chce umýt běžně znečištěné nádobí s minimální spotřebou energie, měl by, jak známo, zvolit program Eco. Přesto se tato možnost, šetrná ke klimatu, používá stále velmi zřídka – kvůli často neopodstatněným výhradám nebo kvůli speciálním požadavkům na mytí. S ohledem na tuto skutečnost vyvinula společnost Miele nové mycí programy, které nabízejí alternativu ke klasickým programům šetrnější ke zdrojům a poskytují zákazníkům vhodný mycí program pro náročné požadavky. Například program ComfortWash s teplotou 45 °C je vhodný pro lehce znečištěné příbory a nádobí a je také šetrný k jemnému skleněnému nádobí. Silnější alternativou je rovněž nový program ComfortWash+ s teplotou 55 °C pro odolné nečistoty – jako udržitelnější varianta před klasickým intenzivním programem (75 °C).

Novinkou je také 60stupňový program PowerWash, který má zvýšený mycí a sušicí výkon s dobou provozu pouze 1,5 hodiny. Pomocí funkce Quick lze tuto dobu zkrátit na méně než jednu hodinu. K dispozici jsou i další užitečné úpravy programů. Patří mezi ně speciální funkce BottleClean - pro optimální čištění opakovaně použitelných lahví.

Místo pro opakovaně použitelná brčka a lahve

Trend k "více opakovanému používání" v každodenním životě klade na mytí nádobí zvláštní požadavky. To, zda se brčka na pití, lahve nebo boxy na svačinu řádně vyčistí, závisí mimo jiné na tom, zda najdou to správné místo v myčce nádobí. Díky novému košovému uspořádání to nyní platí i pro nádobí, které se do domácnosti dostalo až s udržitelnějším životním stylem. Například StrawClean je dodatečné řešení koše v myčkách řady G 7000, speciálně vytvořené pro brčka na pití. Miele vyvinula také nové držáky do spodního koše pro opakovaně použitelné lahve, drobné předměty, jako jsou víčka na lahve, a větší součásti nádobí, jako jsou hrnce a kastroly, které zajišťují bezpečné uchycení nebo umožňují ještě efektivnější využití dostupného prostoru. Vylepšené vybavení je součástí košového uspořádání ExtraComfort nebo MaxiComfort (StrawClean).

Chytře šetřit díky síťovému propojení

Funkce EcoFeedback, která zobrazuje očekávanou spotřebu vody a elektřiny již při volbě mycího programu, pomáhá zákazníkům šetřit další zdroje. Consumption Dashboard v aplikaci Miele* poskytuje úplné transparentní informace o spotřebě vody a elektrické energie. Aplikace porovnává průměrné hodnoty používaných programů, zobrazuje skutečnou výši spotřeby a poskytuje také ekologické tipy. To ještě více usnadňuje úsporu energie v každodenním životě a umožňuje zákazníkům upravit každý mycí cyklus jejich myčky Miele tak, aby byl komplexně udržitelný.

Pomocí funkce aplikace AutoStart lze myčku naprogramovat tak, aby se pravidelně spouštěla ve stejnou dobu – například v noci nebo v době, kdy je cena elektřiny nejnižší. Další standardní funkcí myček řady G 7000 je možnost připojení k přívodu teplé vody o teplotě až 60 °C. V porovnání s připojením

k přívodu studené vody tak lze v programovém mixu ušetřit v průměru až 35 % energie. To je výhodné nejen pro klima, ale i pro vaši peněženku.

*Aplikace Miele je dodatečná digitální nabídka společnosti Miele & Cie. KG. Všechny chytré aplikace umožňuje systém Miele@home. Rozsah funkcí se může lišit v závislosti na modelu a zemi.

www.miele.cz