Mokasíny jsou považované za nadčasovou, elegantní obuv

Mokasíny jsou dnes považované za lety prověřenou, nadčasovou, elegantní obuv. Víte ale jak vznikl jejich názvy?  Slovo mokasín se poprvé objevilo v jazyce algonkinských kmenů, tedy kmenů Indiánů Severní Ameriky. A víte, který národ proslavil mokasíny v Evropě? Byli to Dánové, kteří je používali jako obuv na zemědělskou práci, stejně jako domorodí Indiáni. Ty dnešní se od těch původních liší, ale patří mezi osvědčený druh obuvi.

Jedním z nejvýraznějších trendů podzimu jsou bezpochyby chunky mokasíny, ty skutečně stylově doplní jakýkoliv podzimní look. Polobotky s robustními profilovanými podešvemi hrají prim už několik sezon. Těm letošním vévodí neutrální odstíny krémové a béžové, ale také tajemná bordó a klasická čerň. V kolekci Deichmann najdete jak mokasíny z pravé kůže, tak modely v imitace semiše, či kousky v extravagantním lakovaném vzhledu. Chunky mokasíny zdobí na přezce jemné kovové nebo sofistikované výrazné řetízky. Novinkou jsou třpytivé modely v rockovém stylu poseté kamínky, ve kterých budete rozhodně vidět.

Kromě chunky mokasín se nosí také klasické modely v elegantním stylu. Ani s nimi vám nuda rozhodně nehrozí! Lakovaný vzhled v imitaci zvířecí kůže nebo lesklé kousky ve světlých odstínech mléčné kávy vás zaujmou na první pohled. Milujete barvy? Nevzdávejte se jich ani na podzim! Ležérní mokasíny v matné lahvově zelené, sytě růžové či modré rozzáří váš vzhled i v pochmurném podzimním počasí. Toužíte po nohách dlouhých až do nebe? Vsaďte na stylové mokasíny na vysokém blokovém podpatku, které vám zabezpečí pohodlí i stabilní krok.