Fritování bez tuku v pečicí troubě Miele s novou funkcí AirFry

Fritování AirFry je velmi oblíbené, protože jídlo se nepřipravuje klasicky ve velkém množství tuku, ale šetrně pomocí horkého vzduchu. To šetří kalorie, a proto se jedná o zdravější alternativu. Volně stojící přístroje však zabírají místo na pracovní desce, a pokud se má připravovat několik porcí najednou, horkovzdušné fritézy dosahují svých kapacitních limitů. Mnohem více místa a dokonalé výsledky nabízí spotřebič, který patří k základnímu vybavení téměř všech kuchyní: pečicí trouba. V programu horký vzduch plus lze totiž při teplotě 190 °C připravit větší množství pokrmů, rozprostřených na pečicím plechu, a to zcela jednoduše a bez přidání tuku.

Ještě komfortněji to ovšem funguje s akční pečicí troubou, která je vybavena novým provozním režimem AirFry a která se poprvé představila na letošním veletrhu IFA. Provozní režim AirFry zde kombinuje funkce horký vzduch plus a horní ohřev s odpovídající teplotou. Díky tomu jsou hranolky, ale i další oblíbené pochoutky, jako jsou kuřecí nugetky, rybí prsty nebo jarní závitky, obzvláště křupavé. Křupavé výsledky při fritování horkým vzduchem však nezajišťuje pouze provozní režim, ale také děrovaný pečicí plech Gourmet a AirFry. Kromě předsmažených pokrmů bude na tomto speciálním plechu obzvláště křupavý i chléb, pizza nebo slaný koláč „Flammkuchen“. Pečivo z kynutého nebo z tvarohovo-olejového těsta bude mít sypkou drobenku a rovnoměrně propečený povrch. Dalším možným využitím děrovaného plechu je šetrné sušení ovoce nebo zeleniny.

Alternativou k děrovanému pečicímu plechu Gourmet a AirFry je menší plech na grilování a pečení. V kombinaci s univerzálním plechem je vhodný zejména pro větší porce masa nebo pečeně, například pro pečená kuřata. Tuk bezpečně odkapává do spodního plechu, nepřipaluje se a méně se rozstřikuje, čímž poté usnadňuje čištění. Vzniklou šťávu z masa lze navíc později použít jako základ pro chutné omáčky. Po skončení potěšení z vaření jsou plechy díky patentovanému zušlechtění PerfectClean opět rychle a bez námahy čisté a připravené k dalšímu použití. Díky této speciální povrchové úpravě není potřeba pečicí papír, který je po použití obtížně ekologicky rozložitelný. Oba plechy jsou k dispozici jako příslušenství, které lze dodatečně zakoupit.

Akční pečicí trouby se dodávají: s děrovaným pečicím plechem Gourmet a AirFry včetně jejich základního vybavení (pečicí plech, univerzální plech, rošt na pečení a výsuvy FlexiClip). K pečicím troubám je navíc přiložen voucher na grilovací a pečicí plech, který mohou zákazníci uplatnit u společnosti Miele, poštovné a balné je zdarma. Dodávky těchto akčních spotřebičů budou zahájeny v březnu 2024.

www.miele.cz