Hledáte moderní náhradu sádrokartonu a zdiva? Nová inovativní alternativa zjednoduší práci

Pokud rekonstruujete byt nebo dům, většinou během úprav zdí automaticky sáhnete po klasickém zdivu nebo sádrokartonových deskách. V obou případech představují stavební práce často zdlouhavý proces. Přitom je zde ještě třetí, relativně nová a inovativní alternativa. Tou je prefabrikovaná konstrukční deska na univerzální použití Uniplatte od společnosti Austrotherm.

Konstrukční možnosti Austrotherm Uniplatte jsou takřka neomezené. Jednoduchá a rychlá manipulace výrazně zkrátí dobu prací u jakéhokoliv projektu. Lehké desky lze rychle a přesně nařezat pomocí běžných pracovních nástrojů. Jsou vhodné jak pro rekonstrukce, tak i pro novou výstavbu. Uniplatte, univerzální konstrukční stavební deska je navíc vhodná i pro sektor sanity. Tato deska boduje všude tam, kde je vystavena vysokému namáhání tlakem nebo vlhkostí. Například v oblasti podlah, ať už ve sklepě, pod podlahovým vytápěním nebo v koupelně. Tepelně izolační deska se však dobře uplatní i na stěnách nejrůznějších konstrukcí.

„Uniplatte jsou vlastně nenasákavé povrchově upravené tepelně izolační desky z extrudovaného polystyrenu, oboustranně pokryté speciální maltou vyztuženou sklotextilní armovací mřížkou. Jsou tak ideálním podkladem pro obklady a dlažby. Díky mimořádné odolnosti vůči vlhkosti jsou ideálním materiálem i při přestavbách koupelen nebo prostor pro wellness. Lehce s nimi zhotovíte dělící stavební konstrukce, příčky a podhledy, designově jedinečná vestavná umyvadla, police, odkládací prostory či sprchové kouty a dokonce i kruhové obklady. Používá se také na opláštění van nebo předstěnových WC modulů,“ popisuje Martin Trešl, jednatel společnosti Austrotherm CZ.

Se svojí flexibilitou se podle něj tento materiál též dobře osvědčil i při podbíjení šikmých střech, překrytí podomítkových žaluziových kastlíků, zhotovení balkonových příček nebo zaizolování podlah na balkónech. „Je vhodný pro vytváření podkladové vrstvy pro podlahy, realizaci různých odkládacích prostor, vyrovnávání podkladu pro lepení obkladu a dlažby, zakrývání rozvodů a mnohých dalších úpravách,“ doplňuje Martin Trešl.

Výhody Austrotherm Uniplatte:

  • Mimořádně rychlá realizace
  • Okamžité a profesionální vyrovnání povrchů
  • Snadné a bezprašné zpracování
  • Materiál s dlouhodobou trvanlivostí a rozměrovou stálostí
  • Moderní náhrada sádrokartonu a zdiva
  • Možnost přímé aplikace obkladů bez čekání
  • Neomezené konstrukční možnosti v interiéru i v exteriéru
  • Izolační a nosná vrstva v jednom
  • Výjimečně lehký materiál
  • Odolnost vůči vlhkosti
  • Odolnost vůči mrazu
  • Odolnost vůči vysokému zatížení
  • Vynikající přilnavost

Rozměry a oblasti použití

Austrotherm UNIPLATTE je dostupná až ve 12-ti tloušťkách desek pro široké použití v různých situacích.

Tloušťka 4*, 6* a 10 mm*:

Jako vyrovnávací deska, např. v koupelnách částečně obložených obklady. Staré obklady mají často tloušťku 4 - 6 mm. Zhotovení nového obkladu bez potřeby odstranění starého. V případě starého silného obkladu je na vyrovnání vhodné použít desku tloušťky 10 mm.

Tloušťka 12,5 mm:

Může se použít jako zapuštěná spojovací deska sádrokartonových desek v suchém i vlhkém prostředí.

Tloušťka 20, 30, 40, 50 mm:

Pro různá problematická konstrukční řešení jako jsou obklady, nábytek v koupelně (toaletní skříňky, police, vany, předsazené potrubí apod.)

Tloušťka 60, 80 mm:

Pro různá problematická konstrukční řešení, kde se vyžaduje vyšší pevnost a stabilita (nábytek v koupelně, schody a jiné.)

Tloušťka 100, 120 mm:

Pro různá problematická konstrukční řešení, kde se vyžaduje vyšší pevnost a stabilita (samostatné příčky na balkónech apod.)

(*Rozměry: 1300 x 600 mm; Rozměr 10 mm a více: 2600 x 600 mm)