Erotické pomůcky – tajemství hluboké rozkoše v ložnici

Nedávno realizované průzkumy na téma sexuálního uspokojení odhalily, že se mnoho párů často potýká s otázkou, zda je jejich sexuální život skutečně naplněný. Pokud o tom také přemýšlíte, je nejvyšší čas to zjistit a případně začít řešit. Je totiž vědecky podloženo, že kvalitní milostný život ovlivňuje další stránky lidského bytí. 

Otevřete dveře fantazii v ložnici

Dnešní otevřená společnost hovoří o tématech spojených se sexem a erotikou mnohem svobodněji. Lidé se hlásí k různým sexuálním identitám, otevřeně sdílejí své erotické potřeby a fantazie, což mnohdy zahrnuje i otázku používání erotických pomůcek.„Podle nedávných průzkumů používá erotické pomůcky během sexu zhruba 40 procent Čechů. Pro nás je to jasný signál, že mnoho párů hledá nové způsoby, jak zvýšit míru vzrušení a kvality jejich sexuálního života,“ uvádí Jan Adamica, majitel sexshopu e-kondomy.cz.

Zábava i obohacení

V celosvětovém měřítku jsou erotické pomůcky často vyhledávanou součástí milostného života. Stále více lidí tak objevuje nové způsoby, jak si rozšiřovat svoje sexuální hranice a prožívat mnohem větší míru rozkoše. „V dnešní době je skutečně široká nabídka nejrozličnějších erotických pomůcek nejen pro muže a ženy, ale i pro páry a pro vyznavače nejrůznějších sexuálních praktik. Někoho uspokojí vyzývavé erotické prádlo či různé masážní oleje, někdo si rád užívá partnerskou erotiku díky vibrátorům ovládaným na dálku přes mobilní aplikace. Erotické pomůcky navíc stále procházejí různými inovacemi, nabízejí tak stále nové a nové možnosti při jejich používání,“ říká Jan Adamica, majitel sexshopu e-kondomy.cz.

Cesta k rozkoši

Že erotické pomůcky pozitivně ovlivňují sexuální život, potvrdila nejedna realizovaná studie. Dokonce i sami odborníci se k nim vyjadřují vesměs kladně. Jako hlavní důvody, proč je při sexu doporučují používat, vypočítávají snížení hladiny stresu a to hlavně díky prožitému hlubokému orgasmu, během kterého jsou produkovány dva nejznámější hormony lásky a štěstí – oxytocin a serotonin, větší míru sexuálního uspokojení, navození lepší psychické pohody a s tím související lepší spánek. V neposlední řadě pak zdůrazňují, že mohou ovlivnit i vlastní sebedůvěru a důvěru v tělo obecně, a konečně lepší partnerský život, spokojenost a důvěru ve vztahu.

Výběr dle vlastního gusta

Další studie poukazují na fakt, že v zájmu o erotické pomůcky jsou muži o něco víc napřed než ženy. Pánové totiž mnohem častěji projevují zájem o nové sexuální zážitky a rádi hledají nové neprozkoumané oblasti erotiky. A ačkoli ženy o něco málo zaostávají, ve výběru zase mívají poměrně jasno. Většinou jdou na jistotu a vědí, co chtějí. „Skutečně bohatému výběru erotických pomůcek vévodí hlavně masážní a tlakové přístroje, stimulátory klitorisu, dilda a párové erotické hračky. A samozřejmě vibrátory, které patří mezi nejčastěji používané pomůcky. Je to hlavně díky jejich variabilně a velké míře různých individuálních nastavení, které dokážou splnit téměř jakékoli přání,“ vysvětluje Jan Adamica, majitel sexshopu e-kondomy.cz.

Pro singles i pro páry

Na erotické pomůcky se ve společnosti se objevují různé názory. Někteří si myslí, že jde o záležitost čistě pro lidi, kteří jsou sami, tzv. singles, a řeší tak svůj milostný život. Další se domnívají, že v manželském životě přeci nejsou potřeba. Ovšem z úst odborníků poměrně často zaznívá opak – totiž fakt, že erotické pomůcky můžou být poměrně spolehlivou cestou, jak v partnerském životě udržet tu potřebnou jiskru, a tím můžou snížit riziko potencionální nevěry.

Odborný pohled na sexuální rozkoš

V otázce používání erotických pomůcek mají odborníci vesměs jasno. Většinou se shodují na tom, že můžou být prospěšné pro obohacování intimního života, prohloubení partnerského vztahu a důvěry v něm. V neposlední řadě můžou vést i k lepší komunikaci mezi partnery a bez ohledu na věk můžou přinést nový rozměr vzrušení, blízkosti a nových společných zážitků.

 

Tip: LELO Smart Wand 2 je masážní přístroj určený pro bezkonkurenční erotickou relaxaci. Je v něm ukryta koncentrovaná síla deseti různých vibračních programů, které dokážou uvolnit i to největší napětí a přinést tak vytouženou radost a dokonalé sexuální uspokojení. Silná baterie zaručí dlouhé hodiny intenzivní intimní masáže, kterou je možné si užít i pod vodou. Navíc potěší hladký prémiový silikon, který je extra měkký.

LELO Smart Wand 2 je k dostání v internetovém obchodě e-kondomy.cz za 4 395 Kč. Doručováno v  diskrétním balení.