Objevte znovu otevřený Point Bar v domu Franze Kafky

Z Betlémského náměstí do domu Franze Kafky. Přesně tam se nedávno přestěhoval Point Bar, unikátní podnik se skvělým jídlem a drinky i nezaměnitelnou atmosférou. Hlavním důvodem přesunu byl větší prostor, s nímž následně přišlo i nové logo a celý koncept. Stejný zůstává jen tým nadšených lidí, jež za prostorem stojí.

„Už od začátku nás baví spojovat rozdílné světy," vysvětlují zakladatelé Point Baru, Matyáš a Dan Mertovi s tím, že večery plánují v duchu dining baru s autentickou atmosférou, zatímco přes den bude prostor patřit kavárně s lehkými obědy či stylovými brunchi a také galerii. "Každé části se věnujeme zvlášť, abychom nemuseli dělat kompromisy."

Menu vychází z italské kuchyně, ovšem doplněné o lokální suroviny. To platí i pro typické italské drinky, jež jsou míchány i z českého alkoholu. Point je zkrátka místo plné vjemů, které nikde jinde nelze zažít.

Interiér a exteriér

Point se nese v minimalistickém duchu, ovšem s jasně definovaným charakterem, v němž se promítá postava Franze Kafky. Právě v domě, kde se narodil a vyrůstal totiž podnik sídlí.

Point navíc nabídne prostor pro moderní galerii, kde bude možné nahlédnout nejen do digitálního umění.

Ctíme 3 základní hodnoty

Majitelé chtějí v Pointu prezentovat svůj originální názor na gastronomii, který jde ruku v ruce s přesně vymezenými hodnotami:

  • Sezónnost - veškeré použité ingredience sice volíme dle ročního období, mnohem důležitější je však pro nás jejich kvalita.
  • Lokálnost - pokud to jde, vždy používáme suroviny od lokálních výrobců, a to včetně alkoholu. Opět však jdeme cestou prvotřídní kvality.
  • Jednoduchost - drinky i pokrmy jsou vizuálně jednoduché a "čisté", stejně jako design celého Point Baru.

„Chceme sice špičkový bar, ale zároveň věříme, že z Pointu bude cítit srdečný vibe a přátelská atmosféra," vysvětlují majitelé a dodávají, že nejde o elitářský podnik, kde jsou v menu jen signature drinky: "Můžete se spolehnout na to, že u nás vždy dostanete staré dobré kubíčko, gin s tonikem nebo další tradiční drinky."

Večer dining bar, přes den kavárna s galerií

Díky gastro eventům ve starém Pointu si majitelé ujasnili, že propojení barové kultury s jídlem je zcela zásadní, a tak se rozhodli pro nové pojetí. Půjde o komplexní zážitek, při němž bude hrát jídlo stejně důležitou roli jako drinky.

A to hned ve dvou konceptech: Café & gallery přes den s tradičními italskými snídaněmi a obědy v podobě těstovin, risot, seafood apod. a Dining bar večer s 10 jídly na jídelním lístku, jež budou reflektovat 10 signature koktejlů.

„Můžete se těšit na menší porce jídla á la tapas, to abychom podpořili přátelské šérování a z původního Pointu sem navíc přinášíme jednu ověřenou věc," dodávají ještě Mertovi. Neapolská pizza bude ve své tradiční podobě k dispozici přes den a večer se budou podávat její fusion úpravy.

https://www.pointbar.cz