Prodlužte životnost dřevěné terasy s ochranným olejem Bondex Elite

Máte na terase podlahu z přírodního dřeva? Aby vám sloužila co možná nejdéle a zachovala si svůj vzhled, nezapomeňte jí věnovat dostatečnou pozornost. Nový ošetřující olej na dřevo Bondex Elite zvýrazní krásu dřeva a poskytne mu ochranu proti povětrnostním vlivům, slunečnímu záření i popraskání. Navíc je vyroben na bázi přírodních složek.

Ochrana před nepřízní počasí

Není nad odpočinek venku na terase nebo u bazénu v kombinaci s nezaměnitelnou vůní dřeva. Každá dřevěná terasa však vyžaduje i zvýšenou péči. Nesvědčí jí sluneční paprsky, vlhkost ani změna teplot. Dřevo také neustále pracuje, a tak snadno popraská. Pochozí plochy je proto ideální ošetřit ochranným olejem na dřevo Bondex Elite. „Tento mimořádně odolný matný olej dřevěným povrchům dopřeje spolehlivou ochranu proti povětrnostním vlivům, UV záření i popraskání. Nátěr se vstřebá hluboko do dřeva a vytvoří odolný film, který odpuzuje vodu a nečistoty,“ doplňuje Radek Kříž, technický poradce značky Bondex.

Péče o terasu i zahradní nábytek

Bondex Elite je určen nejen na nové a renovační nátěry dřevěných teras v exteriéru, ale také k ošetření dřevěného nábytku, zábradlí a dalších prvků na zahradě. Povrch účinně ochrání a zvýrazní kresbu dřeva, čímž podtrhne jeho krásu. Ve srovnání s tradičními oleji navíc ještě více prodlouží jeho životnost. Tento ošetřující olej, který je vyroben na bázi obnovitelných přírodních materiálů, se vyrábí v bezbarvém provedení, v šedé barvě nebo v odstínech eben a teak.

Jak olej správně aplikovat

Než se pustíte do natírání, musí být dřevo suché a zbavené nečistot, prachu a nesoudržných vrstev nátěrů. Staré, poškozené a zašedlé povrchy zbruste až na čisté dřevo. Olej před použitím i v průběhu natírání důkladně promíchejte. Nanášejte ho neředěný pomocí štětce nebo molitanové houby po směru vláken dřeva, a to v 1–2 vrstvách tak, aby se celý vsákl. „Olej doporučuji roztírat souvislými tahy a rovnoměrně po celé délce dřeva. Protože s dalšími nátěry dřevo tmavne, můžete pro druhou vrstvu nebo renovační nátěr zvolit bezbarvý odstín. Přebytky oleje pak setřete měkkým hadrem nebo houbou 15–30 minut po aplikaci,“ radí Radek Kříž.

PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD®

Společnost PPG (NYSE:PPG) každý den vyvíjí a vyrábí barvy, nátěrové hmoty a speciální materiály, kterým zákazníci důvěřují již 140 let. Se sídlem v americkém Pittsburghu působí ve více než 70 zemích a v roce 2022 zaznamenala čisté tržby ve výši 17,7 miliardy dolarů. Našim zákazníkům pomáháme překonávat i ty největší překážky v podobě kreativních a inovativních řešení. Obrací se na nás zákazníci z oblasti stavebnictví, spotřebního zboží, průmyslu, dopravy a z trhů s náhradními díly a příslušenstvím. Více informací o PPG najdete na adrese www.ppg.com.

We protect and beautify the world a logo PPG jsou registrované ochranné známky vlastněné PPG Industries Ohio, Inc.

Bondex je ochrannou známkou vlastněnou PPG Deco Czech a.s.