Skvělá zpráva: Corum uvádí nové hodinky Admiral 42 Automatic

Kolekce, kterou obdivují oddaní sběratelé hodinek i ti, kdo touží po sportovním a zároveň elegantním stylu. První ikonický model Admiral představila společnost Corum již před 63 lety a od té doby ušla opravdu dlouhou cestu. Verze, kterou hodinářská značka letos uvádí, se nese v duchu moderního designu inspirovaného dlouhou historií námořní plavby. Hodinářští mistři společnosti Corum představují šest nových modelů žádaných hodinek Admiral s automatickým strojkem, 42mm pouzdrem a výrazným motivem na ciferníku. Tento poklad budete moci brzy spatřit i v hodinářství a klenotnictví BENY.

Od dob první hranaté verze, která debutovala v roce 1960, prošly hodinky Admiral mnoha změnami. Dvě desetiletí po prvním uvedení na trh byly zcela přepracovány do modelu s dvanáctibokým (dodekagonálním) tvarem pouzdra a barevnými námořními praporky, které mu rychle získaly celosvětové uznání a povýšily řadu na legendární status, jemuž se těší dodnes. V následujících desetiletích se hodinky Admiral těšily velkolepé pozornosti.

Dnes společnost Corum odpovídá na volání moderních milovníků oceánu i příležitostných mořeplavců a představuje nové verze. Každý ze šesti modelů se pyšní ciferníkem s trojrozměrným motivem, který byl kompletně navržen v La Chaux-de-Fonds týmem Corum v roce 2019, a je tak pro značku jedinečný a vlastní. Dosud byl tento motiv ciferníku použit pouze na 38mm a 45mm hodinkách Admiral Automatic, v případě modelu Admiral 42 Automatic jde tedy o velkolepou premiéru.

Nové modely hodinek Admiral se mohou pochlubit dvěma odstíny ciferníku, mezi nimiž nechybí sytá středomořská modř a výrazná půlnoční čerň. Každá barva ciferníku je nabízena ve třech verzích: s pouzdrem a náramkem z nerezové oceli; s pouzdrem z nerezové oceli a barevně sladěným koženým řemínkem z aligátoří kůže; s pouzdrem z nerezové oceli s lunetou a korunkou z 18karátového růžového zlata a barevně sladěným koženým řemínkem z aligátoří kůže doplněným trojitou skládací sponou.           

Při pohledu na ciferník hodinek upoutá vaši pozornost obruba s proslulými námořními praporky, které byly do nové verze přeneseny v podobě minimalistických obrysů. Souhru celého díla dotváří minutové a hodinové indexy a bílé skeletonové ručičky Dauphine s povrchovou Super-LumiNova.

Stejně jako u ostatních modelů z řady Admiral, i u nové verze hodinek je ciferník osázen 12 charakteristickými indexy v podobě námořních vlajek, které odkazují k Mezinárodnímu signálnímu kódu – prostředku pro výměnu důležitých zpráv o bezpečnosti plavby. Hodinky Admiral 42 vynikají modernější, rafinovanější siluetou a štíhlejším pouzdrem, díky čemuž se v posledních letech staly jedním z nejprodávanějších modelů značky Corum. 

Safírové sklíčko hodinek je opatřeno antireflexní vrstvou, stejně jako zadní strana, která umožňuje pohled na strojek. Každý model je poháněn automatickým kalibrem CO 395 s frekvencí 4 Hz a 42hodinovou rezervou chodu. Hodinky Admiral 42 Automatic jsou vodotěsné do 100 metrů a stávají se tak ideálním doplňkem pro moderní životní styl.

Klenotnictví BENY přináší na český trh luxusní zboží od roku 1991, kdy se rodinný podnik přesunul z chorvatské Rovinje do Prahy. Výsadou klenotnictví je široká nabídka hodinek a luxusních šperků od světově proslulých značek. BENY vyniká také výrobou vlastních klenotů, a to včetně originálních kousků na míru. Butiky BENY naleznete na Václavském náměstí, v Pařížské a Karlově ulici. 

Tento moment tvoří další příběh.

Rodinné hodinářství a klenotnictví s tradicí již od roku 1976.