Columbia představuje trekovou obuv do každého počasí

Nejnovější limitovaná Edice Solného květu s příměsí ŠAFRÁNU, má vynikající chuť, vůni a načervenalý nádech vzácného šafránu. Sůl se využívá v celé řadě středomořských receptů, zejména v kombinaci s rýží a mořských plodů. Doporučujeme k dochucení ryb, mořských plodů, rýže a především k  přípravě Paelly.

Flor de sal, tedy solný květ, je jednou z nejkvalitnějších solí světa – a právě teď ji můžete ochutnat v neodolatelné limitované edici s pravým šafránem. Flor de sal d´Es Trenc pochází z proslulého mallorského přírodního parku Salinas d´Es Trenc, z jednoho nejčistších evropských moří. Sběr soli má na Mallorce tradici, která se předává z generace na generaci, a tradici zde má i ekologické a dlouhodobě udržitelné hospodářství – na ostrově, kam se musí spousta věcí dovážet, si všichni váží čistého životního prostředí jako málokde jinde. Výsledkem tohoto ekologického úsilí je i tato limitovaná edice mallorského Kaviáru mezi solemi, jak se zdejšímu pokladu z mořské vody také přezdívá.

Pravý Šafrán

Šafrán používaný v této edici se pěstuje v podniku Talay Sorkh ve městě Herát v západním Afgánistánu na starých, původních obchodních cestách  Blízkého východu. Podnik se zaměřuje na etickou výrobu šafránu, zahrnuje více jak 200 zemědělců, kteří podporují 7 členů domácností s životní průměrnou mzdou. Naším posláním je prostřednictvím obchodu vytvářet obživu pro více jak 2000 sociálně vysídlených osob a také začlenění žen do pracovního společenství a sociální integrace v tomto odvětví.

BIO solný květ s pravým šafránem 60 g za 240 Kč

Na zdraví!

Flor de Sal d' Es Trenc se sbírá od května do září. Právě tehdy jsou klimatické podmínky zdejších salin nejlepší: kombinace ranních mlh, hřejivého slunce a svěžího větru vytváří na hladině solné krystalky. Ty se ručně sbírají do proutěných košů, a pak se na slunci nechávají vyschnout. Panenská nerafinovaná mallorská sůl je 100% přírodní a oproti běžné mořské soli obsahuje až 20x více hořčíku a na 80 minerálních a stopových prvků. Samotného chloridu sodného je ale jen velmi nízký – díky těmto neopakovatelným vlastnostem je FLOR DE SAL D’ES TRENC vhodná i pro osoby s vysokým krevním tlakem a dalšími kardiovaskulárními problémy.

Díky absenci jakýchkoliv přídatných látek zvýrazňuje FLOR DE SAL D’ES TRENC přirozenou chuť pokrmů. Na e-shopu Natural Mallorca ji zakoupíte nejen v její čisté podobě, ale i v limitovaných ochucených edicích, jako je třeba aktuální  šafrán či červená řepa a sušená rajčata. Kromě toho jsou k dostání také citrusová, zeleninová, pikantní a uzená panenská sůl.

Více informací ke všem produktům najdete na stránkách www.naturalmallorca.cz, kompletní nabídku solí kuchyňských i koupelových, další solné kosmetiky i tradičních mallorských ručně vyráběných solniček najdete na stránkách eshop.naturalmallorca.cz.