Kosmetika AHAVA je přírodní fenomén z Mrtvého moře

Mrtvé moře je od nepaměti považováno za zázrak přírody. Je proslulé svými prokazatelnými blahodárnými účinky na pokožku, ale i prospěšně účinkuje  na řadu dalších zdravotních neduhů. Toto bezodtokové slané jezero uprostřed blízkovýchodní pouště s hladinou cca 430 m pod úrovní světových oceánů je nejníže otevřené položené místo na Zemi. Má jedinečné složení vody, obsahuje 34 % minerálů, což je 10x více než jiná moře, proto má tak efektivní účinky při léčbě kožních a revmatických nemocí. Pozitivní účinky zaznamenávají chroničtí ekzematici, lidé s akné  nebo celulitidou, je i dobrou zbraní v boji se  stárnutím pleti a vráskami. V kosmetice se využívá k čištění, detoxikaci, hydrataci i již zmíněnému zpomalení stárnutí pokožky. V této oblasti je proslulá izraelská značka kosmetiky Ahava, která již 35 let proměňuje zázraky z Mrtvého moře v luxusní, ale dostupnou péči o pleť.

Ahava znamená v překladu „láska“. Tato značka přináší unikátní přírodní bohatství Mrtvého moře v podobě jedinečných kosmetických produktů pro každodenní péči. Filozofie i produkty Ahava v sobě dlouhodobě kombinují sofistikovaný inovativní vědecký přístup s důrazem na udržitelnost, zodpovědný a ekologický přístup ke získávání surovin i aktivní ochranu těchto jedinečných zdrojů pro budoucí generace. Vědecky vytvořené a klinicky ověřené patenty a složení kosmetiky Ahava s vysokou koncentrací a vzácnou kvalitou přírodních minerálů a dalších látek, zejména hořčíku, vápníku, draslíku, sodíku, jódu a brómu, urychluje metabolické funkce i tvorbu nových buněk, přičemž vyživuje pleť životně důležitými minerály. Vstřebává nadbytečné tukové výměšky, odstraňuje z pórů kůže nečistoty a pleť zvlhčuje. Výsledkem je zklidněná, vyhlazená, mladší a na dotyk svěží pokožka. Ahava přináší účinnou přírodní kosmetiku nejvyšších standardů pro péči o pleť a pokožku celého těla.

Mezi bestsellery značky Ahava patří hebký a bohatý noční krém Ahava Time to Hydrate určený pro normální a suchou pleť. Podporuje regeneraci pokožky v průběhu noci, kompenzuje ztrátu vlhkosti, ke které došlo v průběhu dne, aktivuje schopnost kůže si vlhkost udržet a posiluje přirozenou bariéru pleti. Po probuzení je pak pleť vyhlazená a zářivá. Skvěle funguje i pro velmi suchou pleť. Receptura nočního krému Ahava Time to Hydrate obsahuje unikátní Osmoter™ – exkluzivní přírodní komplex vyvážených minerálů z Mrtvého moře (hořčík, sodík, draslík a vápník), který prokazatelně optimalizují funkce pokožky, jako magnet přitahuje vodu a podporuje zvlhčení kůže. Velmi silná směs obohacená hořčíkem vzniká přirozeným solárním odpařováním mořské vody. Název je inspirovaný tzv. osmotickou pumpou. Jde o biologický mechanismus pokožky, který dokáže aktivovat povrch kůže a čerpat důležité složky z hloubky kůže až do jejích svrchních vrstev. Kdykoliv se komplex Osmoter setká s pokožkou, stimuluje činnost této pumpy. Signalizuje ji, aby se nastartovala a absorbovala vlhkost a výživu. Navíc stimuluje přirozenou tvorbu kolagenu. 

Složení krému je obohaceno také o intenzivně vyživující jojobový a avokádový olej, vitamin E - antioxidant, který je schopný stabilizovat buněčné membrány kůže a chránit ji před volnými radikály. Krém se aplikuje denně v silnější vrstvě na čistý obličej a krk. Zakoupíte na www.aurio.cz za 1099 Kč.

Noční krém je součástí intenzivně hydratující kosmetické řady Ahava Time to Hydrate, která nabízí také denní a oční krém, pleťovou masku atd.

Novinkou značky Ahava je pak luxusní krém pro vyhlazení hlubokých vrásek Ahava Advanced Deep Wrinkle. Intenzivní anti-age krém s vůní cedrového dřeva funguje díky svému unikátnímu složení jako přírodní botox. Viditelně vyhlazuje kontury obličeje a vypíná pleť. Vyplňuje hluboké vrásky a to včetně těch mimických. Současně navrací pleti objem a elasticitu. Výrazně zvyšuje vlhkost pleti už po 8 hodinách. Receptura obsahuje unikátní Osmoter™– exkluzivní přírodní speciální technologií zpracovaný komplex vyvážených minerálů z Mrtvého moře, který prokazatelně optimalizuje funkce pokožky a zároveň ji hydratuje, vysoce účinný ATPeptide™– bio funkční peptid vytvořený pro revitalizaci, vyhlazení a buněčnou obnovu pokožky. Brání předčasnému stárnutí pleti. A dále pak patentovaný AoS™ Complex s aktivním extraktem z kmenových buněk sodomského jablka mající skvělé anti-age vlastnosti. Výsledkem je čistě přírodní alternativa botoxu pro výraznou redukci vrásek. V kosmetickém přípravku je tento plod použit poprvé.

Účinky krému jsou klinicky testovány. Používá se každé ráno a večer jemným vmasírováním do čisté pleťi obličeje a krku. Zakoupíte na www.aurio.cz za 2299 Kč. Krém je součástí ucelené sofistikované řady přírodních produktů Ahava proti hlubokým vráskám.

Ingredience kosmetiky Ahava jsou pečlivě vybírány tak, aby výsledná hypoalergenní receptura byla co nejčistší. Přípravky Ahava neobsahují parabeny, ftaláty, minerální oleje, alkohol, ropu, škodlivé syntetické ingredience, plastové kuličky ani GMO. Čisticí produkty jsou bez obsahu SLS/SLES. Oční přípravky neobsahují parfém. Receptury jsou založeny na 100% přírodních prvcích Mrtvého moře. Jsou prověřeny certifikátem Ecocert®. Veškeré obaly jsou recyklovatelné.