Nude líčení opravdu není nuda, je lehce tajemné, přesto přirozené

Lehký, přirozený styl, vzdušnost, svěžest a jemné decentní líčení k létu neodmyslitelně patří.  Toto krásné roční období jednoznačně hlásá volnost, svěžest a přirozenost, která jen dokonale podtrhne vzhled a zvýrazní osobitou krásu každé ženy. Zapomeňme proto alespoň na prázdninové měsíce na hutné těžké make-upy a výrazné líčení a dopřejme volno i naší pleti. Krásy lze totiž dosáhnout i přirozenou cestou, díky níž pleť nijak nezatěžujeme, a ještě vypadáme dokonale mladistvě a svěže. A to dokonce i v případě, že vaše pleť patří mezi problematickou a aknózní! Zbavte se společně s námi zažitého mýtu o silné vrstvě make-upu pro problematickou pleť a zjistěte, jak dosáhnout dokonalého vzhledu jen s minimem líčidel. Do svého kosmetického arzenálu proto nezapomeňte přiřadit jemné tónovací a rozjasňující krémy, denní a ochranné krémy a jen nutnou kosmetiku v podobě řasenky nebo těch nejsvětlejších odstínů očních stínů či rtěnek. K létu jednoznačně patří specifický nude styl líčení, a jak si můžete ověřit, rozhodně to není nuda!

Uvolňující čerstvý svěží vzduch, hřejivé sluneční paprsky, lehké šatičky, topy, sukně a kraťasy a konečně relax, volný čas a dovolené. Ano, to není sen, to je skutečné léto, které právě odstartovalo! K báječným dnům a týdnům volna si však minimálně ženy chtějí dopřát i spokojenost, která je přímo spojena s vlastním vzhledem. Ne nadarmo proto od jara řeší svoji postavu a kdejaký gram tuku navíc, mají obavy ze svých proporcí a strachují se, zda na ně někde přece jen nezaútočila celulitida. Co je pro spokojené léto však možná ještě důležitější než dokonalé postava, je krásná zdravá a svěží pleť, která upoutá na první pohled. A čím by měla upoutat více než svou přirozenou krásou?

Neexistuje snad žena, která by se nechtěla ráno probudit s dokonalým stavem pleti a rovnou vyrazit mezi lidi. Ano, je to tak, ale realita je bohužel mnohdy u řady žen zcela jinde. Existuje jen několik málo šťastných dívek a žen, kterým stačí jen jemná růž, řasenka a lehká rtěnka nebo lesk na rty a mohou vyrazit. Ty ostatní si musí alespoň trochu pomoci.

Zásada správného a vkusného líčení se tak nese trochu ve stylu „Chytré horákyně“ a dala by se pojmenovat „nalíčená – nenalíčená“. Líčení by za všech okolností mělo vypadat přirozeně a ve skutečnosti by vlastně ani nemělo být znát, zkrátka budit dojem, že takto vypadáme zcela běžně den, co den, a navíc v létě tato zásada platí prakticky dvojnásob! A jak na to? Pomozme si nude líčením!

Nude líčení snadno a rychle…

Na nude neboli „nahém“ líčení je třeba ocenit i minimum času, které nám zabere. Nepředstavuje totiž žádné složité procedury, žádný pudr, podkladovou bázi, make-up nebo dokonce jeho míchání pro docílení správného odstínu. Zvládnout se dá například jen ve 3 základních krocích, které umí každá.

Make-up jako základ

Základním krokem pro nude líčení je samozřejmě make-up, přesněji řečeno tónovací a rozjasňující krémy, které dokáží účelně právě make-up nahradit. Minimálně během letních měsíců není problém přiklonit se spíše k přírodním tónovacím krémům. Ty jednak pleť nezatěžují a díky jejich univerzálnosti, kdy existují třeba jen v jednom jediném odstínu, který s pletí dokonale splyne, nám ušetří čas s výběrem toho nejvhodnějšího odstínu, jako u make-upu. Tónovací krémy mají však ještě další výrazné pozitivum. Často obsahují drobné třpytivé mikročástice, například v tónech zlata, které na slunci ještě více vyniknou, pleť projasní a skryjí i její nedostatky (např. Natural Look). Stačí pak jen krém na pleť rovnoměrně nanést a základ nahého líčení je za námi.

Ale ani pokud naše pleť patří mezi citlivou nebo problematickou, se nemusíme nude líčení vzdávat. Dnes už totiž na trhu dokážeme sehnat i speciální tónovací bariérové krémy. Ty naši pleť nijak nedráždí, vytváří na ni přirozenou kožní bariéru, pod kterou se může narušená pokožka hojit a zároveň naši pleť dokonale sjednotí, a hlavně ji nezatěžují ani nijak při nanášení nedráždí. Tónovací bariérový krém (např. 2Derm Colour) opět dokonale splyne s přirozeným odstínem pleti, která tak vypadá sjednoceně, bez jakýchkoli známek nedokonalostí.

Řasenka a oční stíny
Pokud máme za sebou nanesení tónovacího krému, můžeme se pustit do líčení očí. Pro letní období bychom měli volit opravdu jen minimum líčidel. Postačí nám tak oční stíny, oční linka a řasenka. Letos se nude líčení nese v duchu jemných pastelových barev, a tak rozhodně nic nezkazíme se stíny v meruňkových, medových, pudrových či béžových tónech. Stále platí, že světlejší odstín očních stínů nanášíme k vnitřnímu koutku oka a směrem k vnějšímu koutku oka, pak přecházíme jemným přechodem k tmavšímu stínu.

V létě rozhodně poletí i barevné oční linky, a tak můžeme využít opět barvy od broskvové, po zlatou, hnědou, ale i tyrkysovou až po fialovou nebo stříbrnou, které oči zvýrazní v netradičním a neokoukaném stylu. Líčení oční pak můžeme doplnit řasenkou, která dotvoří výraz i hloubku našeho pohledu, dokáže řasy zhustit, natočit i prodloužit.         

Rty na konec
Posledním krokem u nude líčení jsou pak rty. I ty stylizujeme do přirozeného looku, a tak bychom měli zapomenout na výrazné rudé barvy. K jejich líčení můžeme použít lesk samotný i lehkou třpytivou rtěnku ve světlém odstínu. Je pak jen na nás, zda použijeme na rty například bezbarvý lesk, který dodá rtům třpytivý efekt a zvýrazní jejich přirozenou barvu, nebo si zvolíme jemnou světlou rtěnku v pink nádechu, která rty jemně dokreslí.

Pokud používáme bezbarvý lesk, je vhodné jej kombinovat ještě se střídmou konturovací tužkou, která zvýrazní nebo dokreslí tvar rtů.

Než začneme s líčením…

Aby naše pleť budila co nejpřirozenější dojem, musíme myslet i na vhodnou péči před tím, než s líčením vůbec začneme. Nesmíme proto opomíjet právě dokonalé čištění pleti, které by mělo probíhat ráno i večer. I když máme mnohdy pocit, že ranní líčení není zásadní, je možná ještě důležitější než to večerní.

Během noci a spánku totiž v naší pleti probíhá regenerační proces, a tak se nečistoty a škodliviny vyplavují na povrch pleti. Je tedy nutné je ráno odstranit a nalíčit se na dokonale vyčištěnou pleť. Pokud bychom tak neučinili a rovnou nanesli líčidla, dostáváme tak škodliviny opět přes póry pleti až do jejích útrob a můžeme si způsobit nejednu zdravotní komplikaci i vadu na kráse.

O důležitosti a významu večerního čištění pleti už pak není třeba polemizovat. Odstraňujeme jím jak zbytky líčidel, ale i prach, kožní maz a pot, který je zejména pro horké letní měsíce charakteristický.

Správné čisticí a odličovací přípravky lze volit dle typu naší pleti, ale sáhnout můžeme i po těch, které jsou určeny pro všechny typy pleti. Čistá a zdravá pleť je pak dokonalým základem právě pro nude líčení, kdy mnohdy stačí jen ta nejtenčí vrstva tónovacího krému.

Tipy pro vás

Seznamte se s těmi nejzajímavějšími tónovacími krémy, se kterými nešlápnete vedle. Přinášíme vám tipy na kosmetiku, která se může stát skvělým základem pro vaše letní líčení.

Zlatem prozářená pleť
Natural Look – přírodní krém pro všechny typy pleti

Rozjasňující přírodní krém se zlatavým mikropráškem se hodí pro všechny typy pleti. Jemně skryje nedostatky, opticky pleť vyhladí a dodá jí sametový vzhled. Přizpůsobí se přirozenému tónu pleti a zároveň ji nijak nezatěžuje a neucpává póry. Hodí se hlavně pro letní období.

431 Kč, 30 ml, www.forlifemadaga.com

Dokonalý vzhled i pro problematickou pleť
2Derm Colour – tónovací bariérový krém pro narušenou pleť

Speciální tónovací bariérový krém je určen pro všechny osoby, které trpí narušenou, přecitlivělou nebo problematickou pletí. Krém obnoví přirozenou kožní bariéru pleti a zároveň díky zlatavému pigmentu pleť sjednotí a skryje její nedostatky.

642 Kč, 50 ml, www.forlifemadaga.com

Hydratace pro dokonalý vzhled
Tónovací krém – pro hydratovanou a sjednocenou pleť

Krém je určen pro všechny typy pleti, které zajistí potřebnou hydrataci a zároveň pleť skvěle sjednotí. Obsahuje kosmetické oleje a hydratační složky, které pleť nijak nezatěžují, dodávají ji potřebnou vládu a přispívají ke zdravému a svěžímu vzhledu pleti.

334 Kč, 50 ml, www.forlifemadaga.com