Písecký víkend módy a designu podporuje české tvůrce, řemeslo a udržitelnost

Agentura Verona ve spolupráci s Centrem kultury města Písek připravuje na 19. a 20. května 2023 2. ročník Píseckého víkendu módy a designu. Projekt vzniká za podpory města Písek a jeho cílem je zviditelnit české značky a designéry tvořící dle principů udržitelnosti. Návštěvníci si budou moci užít páteční jedinečnou módní přehlídku v kulturním domě, a pak od 10:00 do 20:00 sobotní design market v Palackého sadech. Fashion show představí přední české módní návrháře a značky. Vedle modelek se na molu objeví také známé osobnosti, které se tématu udržitelnosti věnují dlouhodobě. Budou to herečky Michaela Tomešová, Natálie Halouzková, Tereza Vítů a Alena Doláková.

Jako čestný host dorazí modelka Jitka Nováčková. Večerem provede Lejla Abbasová. Design market láká návštěvníky nejen na módu a doplňky, ale třeba i na keramiku, výrobky z papíru, hračky, bytové dekorace, přírodní kosmetiku, svíčky nebo biopotraviny. Zajištěn je bohatý doprovodný program plný hudby, tance, malých módních přehlídek, aktivit pro děti a prémiového občerstvení z lokálních zdrojů. Akce je vhodná nejen pro milovníky módy a designu, ale i pro rodiny s dětmi. Písek jakožto město s bohatou textilní tradicí má potenciál poskytnout reprezentativní zázemí pro prezentaci aktuálních trendů z oblasti módy a designu.

Písecký víkend módy a designu 2023 nabídne místním i návštěvníkům z celé republiky jedinečnou módní přehlídku udržitelných módních značek a designérů a design market složený z kvalitních výběrových produktů. “Naším cílem je vytvořit akci, která bude v očích veřejnosti profilovat Písek jako město podporující české řemeslo a talentované tvůrce. Na vzájemné podpoře mezi značkami, které s námi spolupracují, stavíme celou ideologii Píseckého víkendu módy a designu,” popisuje Veronika Poláková, majitelka pořádající Agentury Verona.

Písecký víkend módy a designu vzniká především díky podpoře města Písek, spolupořadatelství Centra kultury města Písku a zapojení partnerů se stejnými hodnotami. “Spojení Fiskars s Píseckým víkendem módy a designu není až tak překvapivé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Spojuje nás totiž společný zájem o udržitelnost a kvalitní design. Společnost Fiskars vždy stála v čele inovací, což se promítá i do našeho úsilí o udržitelnější budoucnost. Recyklované nůžky Fiskars ReNew jsou jedním z příkladů udržitelného designu, který nabízí nejlepší výkon, pohodlí, dlouhotrvající kvalitu a snížení množství odpadu. Nůžky jsou vlastně i takovým symbolem naší spolupráce. Ne nadarmo se vždy říkalo střihnout na šaty,” vysvětluje důvody pro spolupráci Tomáš Duda, Country Manager Fiskars Czechia and Slovakia.

Program PVMD

Páteční módní přehlídka v kulturním domě v Písku nemá díky své jedinečné koncepci obdoby. Ve svébytných blocích bude divákům představena tvorba módních značek tvořících na udržitelných principech. Svou kolekci zde představí designérky Lay Sedláková, Šárka Strnadová a šperkařka Dana Bězděková. Modelky vynesou modely značek Bigbros., Ecstatic, Kaftanlicious a JUSTLOVE Label. Outfity doplní pokrývky hlavy od Tonaku, luxusní lodičky Segriidentity a kabelky značek Mybelka a byMirasha.

Na sobotním trhu budou k vidění a zakoupení oděvy, módní doplňky, přírodní kosmetika, svíčky, mýdla, dekorace, hračky a mnohé další. Gastro zóna nabídne dobroty z lokálních surovin a návštěvníci si pochutnají na skvělé kávě, rolované zmrzlině a masových i vegetariánských lahůdkách. Velkým lákadlem bude Aperol servírovaný z designového italského autíčka. Pro řidiče navíc i jeho nealko varianta - Crodino. Kdo si přinese deku, může si udělat jedinečný piknik přímo v srdci design marketu. K tomu skvělá hudba, taneční vystoupení místních spolků, malé módní přehlídky, workshopy a zábavné aktivity pro děti. PVMD si užije celá rodina.

Písecký víkend módy a designu je oslavou české módy, udržitelné výroby a poctivého řemesla. Funguje na principech vzájemné podpory a spolupráce v rámci české designové scény. Koná se v produkci Agentury Verona a je podporován městem Písek.

Módní přehlídka
19.5.2023 od 19:30 v kulturním domě v Písku, vstup 300 Kč v předprodeji na www.centrumkultury.cz

Design market:

20.5. 2023 - od 10:00 do 20:00 - Palackého sady v Písku, VSTUP ZDARMA

Workshopy:

Kamila Vodochodská Osobní styl s podpisem slow v hodnotě 1500 Kč

Lilia Khousnoutdinová Jednoduché a důležité kroky, které podpoří porodní proces v hodnotě 1250 Kč

Zuzana Melicharová Kašmírový workshop o udržitelnosti a cestě do Mongolska - JUSTOVE Label v hodnotě 1000 Kč

Mgr. Lenka Ptáčníková Motýlí tanec (cykličnost ženy) v hodnotě 750 Kč

Prodej https://www.centrumkultury.cz/event/612510/taska-plna-pomoci-pisecky-vikend-mody-a-designu

Více informací naleznete na: www.pvmd.cz