Zkrášlování pleti i těla bude v Česku úspěšnější díky laserovým novinkám, které představila MUDr. Marta Moidlová

Renomované pražské pracoviště zaměřené na estetickou medicínu Klinika LaserPlastic představilo dva nejnovější přístroje laserové generace. Obě novinky se tak po Spojených státech a Izraeli objevují i v České republice.

Účinky první z laserových novinek vysvětluje primářka kliniky MUDr. Marta Moidlová„Laser Pixel dosahuje takových výsledků v omlazení pleti, které zatím žádný přístroj či látka nepřekonaly,“ říká lékařka. Zkušená estetická dermatoložka začala první lasery používat už před čtvrt stoletím. A klinika, kterou založila, se brzy stala renomovaným lékařským pracovištěm. To nyní pod vedením Marty Moidlové letos slaví už své čtyřiadvacáté narozeniny. Přístroj Pixel je nejnovějším laserem pro korektivní dermatologii a klinika LaserPlastic ho používá jako první v Česku. Jeho funkci lze zjednodušeně přirovnat ke zmizíku: dokáže pleť vyhladit a omladit. Odstraní nežádoucí výrůstky i flíčky, „vymaže“ jemné i hluboké vrásky a ošetří snadno a rychle i velké plochy. A protože zároveň povzbuzuje tvorbu kolagenu, pokožku současně vypíná.

Největší výhodou Pixelu je podle MUDr. Moidlové jeho všestrannost. A fakt, že díky různým nástavcům dokáže rychle, šetrně a precizně ošetřit i velké a citlivé plochy – třeba krk a hrudník. Funguje ale i na pigmentové skvrny, strie a další nedokonalosti. „Precizní ošetření povrchové vrstvy kůže a hluboký tepelný efekt, jímž aplikátor v pokožce stimuluje tvorbu nového kolagenu, je ideální na jemné linky i hluboké vrásky,“ je přesvědčená Marta Moidlová, známá mimo jiné z pořadů Vypadáš skvěle, Mladší o pár let O 10 let mladší. V něm ona i lékaři z její kliniky dokázali pomocí estetických a plasticko-chirurgických metod účastníkům vrátit nejen ztracené mladí, ale i naději a vitalitu.

Na tělo „photoshop“ BeautiFill

Podobně šetrně a zároveň s vysokou přesností pracuje i liposukční přístroj BeautiFill. Ten představuje nejpokročilejší technologii třetí generace určenou pro laserovou liposukci. Lékař s jeho pomocí může nejen odstranit tuk, ale současně pokožku vypnout a podpořit v ní tvorbu kolagenu, aby byla nadále pružná. A odsátými tukovými buňkami může pak lékař hned vzápětí vylepšit tvary tam, kde se objemu naopak nedostává – například jimi vymodelovat prsa či pozadí. Což připomíná kouzla, která dosud zvládl jedině Photoshop, program určený k vylepšování fotografií…Jak metoda funguje, vysvětluje MUDr. Martin Tománek, specialista na liposukce: „Přístroj je vybaven speciální kanylou, která získává až 95 % životaschopných tukových buněk. Tuk je okamžitě filtrován a připraven pro aplikaci do jiné části těla. Tvary jsou pak přirozenější, rekonvalescence rychlejší a v případě modelace prsou se dá zákrok kombinovat s implantáty. Vysoký podíl kmenových buněk je zde výhodou: právě ty mají příznivý vliv na hojení a regeneraci v místě přenosu tukové tkáně,“ uvedl doktor Tománek. A dodal, že zákrok lze díky jeho šetrnosti provést i ambulantně.

Jak prozrazuje stále skvěle vypadající Marta Moidlová, každý nový přístroj zkouší s kolegyněmi a kolegy z kliniky nejdříve na sobě. A když se osvědčí, doporučí ho dalším klientům. „Pixelem jsme krásně vymazali vrásky na krku jedné z našich sestřiček. Já ho aplikuji také na hrudník a hřbety rukou, protože dovede ošetřit i tyto křehké partie,“ uvedla primářka.

Víte, že…   

… princip laseru jako první popsal Albert Einstein? Slavný fyzik působil i v Praze. Od dubna 1911 do července roku 1912 zde vedl Ústav teoretické fyziky. 

… název přístroje Pixel je odvozen od pixelu, nejmenšího svítícího bodu na monitoru počítače? Laserový paprsek přístroje totiž do kůže proniká v bodech právě o velikosti jednoho pixelu. Ošetření je i díky tomu velice jemné a přesné. 

… u větších ploch lze Pixelem na kůži vytvořit obrazce složené z mnoha pravidelně uspořádaných bodů různých tvarů a velikostí, připomínajících „magické kruhy“ v obilí? Tatáž místa se dají olaserovat až čtyřikrát za sebou, přičemž s každým zasažením se efekt ošetření zvětšuje. A díky neošetřeným místům mezi jednotlivými body se pak pokožka i rychleji hojí. 

… přístroj BeautiFill dokáže odstranit tuk nejen kdekoliv na těle, ale poradí si i s choulostivými partiemi jako je podbradek? Je to tím, že současně zvládá laserování, odsávání tuku i velmi intenzívní vypínání kůže.  

… ošetření BeautiFillem vyhledávají i muži? Získaným tukem je totiž možné velmi přesně tvarovat postavu – a například i zvýraznit efekt „pekáče buchet“ na břiše.  

… Pixel umí odpařit i jednotlivé vrstvy kůže? Zákrok známý jako skin-resurfacing se používá zejména pro vyhlazení hlubokých vrásek a jizev po akné. Pokožka se pak opět obnoví a vypne. 

… Pixelu lze využít nejen v estetické dermatologii, ale i v chirurgii či gynekologii? Paprsek vycházející z koncovky přístroje umí po přiblížení ke kůži precizně a bezpečně řezat. A pokud lékařova ruka koncovku oddálí, dochází díky témuž paprsku k okamžitému zastavení krvácení. 

MUDr. Marta Moidlová

Zakladatelka a primářka kliniky LaserPlastic MUDr. Marta Moidlová vystudovala Fakultu všeobecného lékařství University Karlovy v Praze. Poté pracovala bezmála jedenáct let na Dermatovenerologické klinice Institutu pro doškolování lékařů a farmaceutů a Fakulty všeobecného lékařství v nemocnici Na Bulovce v Praze. Následně se plně začala věnovat estetické medicíně. Absolvovala řadu stáží a kongresů například v Rakousku, ve Francii, v USA, Brazílii, Itálii, Monaku atd. Je jedním z prvních školitelů v estetické dermatologii.

Společně s paní primářkou Moidlovou, specialistkou na laserovou technologii, v roce 2007 absolvovali stáž na klinice JUVA Skin and Laser Center v New Yorku pod vedením Prof. Katze zaměřenou na různé techniky zejména laserových liposukcí a smartlipo. V MUDr. Tománkovi jakožto specialistovi na liposukce a v MUDr. Moidlové, průkopnici v oblasti laserových technologií, tento přístroj probudil zájem a vášeň pro propojení laserové techniky s plastickou chirurgií. Představili v České republice i první liposukční laser, který k nám dovezli.

www.laserplastic.cz