Zužitkujte plata od vajec a vyrobte si vázu na květiny

Máte velkou spotřebu vajec a doma se vám hromadí prázdná plata? Vydržte, než se s nimi vydáte ke kontejneru. Z kartonů od vajec totiž můžete vytvořit celou řadu dekorací do domácnosti. Například vázu, ve které krásně vyniknout zejména první jarní květiny. Tak neváhejte, vyberte si svůj oblíbený odstín Balakryl UNI a pusťte se do výroby!

Co budete potřebovat

Aby se papírový karton od vajec nerozmočil, použijte jako základ jednoduchou skleněnou vázu (využít můžete i zavařovací sklenici nebo skleněnou lahev se širším hrdlem). Dále si připravte plata od vajec (na 30 ks vajec), nůžky, tavnou pistoli, vodou ředitelné barvy Balakryl UNI, otvírák na barvy, míchátko, širší a užší plochý štětec.

Plata přizpůsobte velikosti vázy

Aby byl výsledný dekor vázy opticky zajímavější, můžete důlky v kartonu lehce zmáčknout. Papírová plata je dále potřeba přizpůsobit výšce a šířce zvolené skleněné vázy. Pokud si chcete vyrobit nižší vázu, karton jednoduše ostřihněte. V případě, že má být váza širší, bude potřeba pomocí tavné pistole spojit více plat k sobě.

Na řadu přichází barvy

Vázu můžete nechat v přírodní barvě papíru. Ale lépe uděláte, když ji zpestříte barvami! Univerzální krycí barvy Balakryl UNI důkladně promíchejte. Pomocí plochého štětce pak karton od vajec z vnější strany celý natřete. My jsme zvolili béžový (PPG1088-4), jemně růžový (PPG1067-1) a žlutý odstín (PPG1218-3). K natírání hůře dostupných míst a záhybů můžete použít úzký štětec. První vrstvu nechte zaschnout přibližně 2 hodiny, pak naneste druhou vrstvu.

NÁŠ TIP: Vodou ředitelné krycí barvy Balakryl UNI satin jsou vhodné k nátěrům různých druhů materiálů v interiéru i exteriéru. Vytvářejí hladký saténový povrch, který odolá i vnějším povětrnostním vlivům. Navíc se snadno aplikují, jsou ekologické, rychle schnou a nezapáchají. Mají také atest na dětské hračky a pro styk s potravinami. Barvy jsou nově dostupné v 16 moderních odstínech. Nebo si je můžete nechat natónovat až do 20 000 barev dle vlastního výběru.

Přineste si domů jaro

Jakmile obě vrstvy barvy řádně zaschnou, hotový plát opatrně ohněte okolo skleněné vázy a spojte pomocí tavné pistole. Pak už nezbývá než naladit se na jaro. Do vázy naaranžujte řezané tulipány, narcisy, hyacinty nebo frézie a užívejte si svou vlastnoručně vyrobenou jarní dekoraci!

Výhody vodou ředitelných barev

  1. Rychle schnou: Během dne zvládnete klidně i dva nátěry a ještě tentýž den je povrch suchý.
  2. Jednoduše se aplikují: Barvu pouze promícháte, neředíte a hned natíráte.
  3. Jsou bez zápachu: Při aplikaci ani po ní barvy nezapáchají.
  4. Jsou zdravotně nezávadné: Mají atesty na dětské hračky a pro styk s potravinami za sucha.
  5. Jsou trvanlivé: Odolávají popraskání vlivem tepelné roztažnosti podkladu v interiéru i exteriéru.
  6. Neškodí prostředí: Prázdné obaly je možné likvidovat jako běžný odpad.
  7. Nežloutnou: Nátěr nežloutne v tmavých prostorech ani na radiátorech.
  8. Jsou bezpečné: Nevyžadují speciální skladování, nehrozí požár ani výbuch.
  9. Neničí pomůcky: Štětce po natírání jednoduše umyjete vodou a můžete je opakovaně použít.

Balakryl UNI satin je univerzální vodou ředitelná barva vhodná pro venkovní, ale i vnitřní použití. Lze s ní natírat dřevo, kovy (pozinkované plechy, hliník), beton, plasty a další. Vodou ředitelná, ekologická receptura umožňuje ukončit realizaci prací v rámci jednoho dne. Během aplikace ani po zaschnutí natíraný povrch nezapáchá. Balakryl UNI lze zakoupit v 16 již z výroby namíchaných odstínech, všechny varianty lze navíc natónovat do širokého spektra 20 tisíc barevných odstínů. Vydatnost barvy Balakryl UNI je asi 6–9 m2/kg na jednu vrstvu podle savosti podkladu. Balakryl UNI se prodává v baleních o hmotnosti 0,7 a 2,5 kg.

PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD®

Společnost PPG (NYSE:PPG) každý den vyvíjí a vyrábí barvy, nátěrové hmoty a speciální materiály, kterým zákazníci důvěřují již 140 let. Se sídlem v americkém Pittsburgu působí ve více než 70 zemích a v roce 2022 zaznamenala čisté tržby ve výši 17,7 miliardy dolarů. Našim zákazníkům pomáháme překonávat i ty největší překážky v podobě kreativních a inovativních řešení. Obrací se na nás zákazníci z oblasti stavebnictví, spotřebního zboží, průmyslu, dopravy a z trhů s náhradními díly a příslušenstvím. Více informací o PPG najdete na adrese www.ppg.com.