Harley-Davidson představil na veletrhu Motocykl nové i výroční modely

Harley-Davidson® představil dnes, na probíhajícím veletrhu Motocykl, své plány a novinky pro rok 2023. Rok, v němž značka slaví své 120. výročí a 40. výročí Harley Owners Group™ H.O.G., tak bude opravdu nabitý! Motocyklové fanoušky tak čekají nejen dvě velkolepé oslavy 120.  výročí existence, ale i další ročník Prague Harley Days a těšit se mohou rovněž na novou modelovou řadu motocyklů, včetně unikátních výročních kousků. Především však Harley-Davidson poprvé ve své veletržní historii uspořádal přímo na motocyklovém veletrhu unikátní módní přehlídku kolekce Harley-Davidson® MotorClothes®.

„Rád bych pozval motocyklové příznivce všech značek na právě probíhající veletrh Motocykl, na kterém se Harley-Davidson představuje ve své historicky největší expozici v rámci českých motocyklový výstav. Až do neděle 5. března mohou návštěvníci v naší expozici premiérově vidět limitovanou edici našich výročních modelů i další novinky aktuálního modelového roku, včetně úspěšných modelů jako je Pan America, Sportster S nebo Nightster. A protože Harley-Davidson nejsou jen motocykly, ale i životní styl a celosvětově známé kolekce oblečení, zvlášť mě těší, že se nám podařilo připravit pro veřejnost zážitek v podobě originálních módních přehlídek kolekcí Harley-Davidson MotorClothes. Ty se v naší expozici uskuteční od čtvrtka do soboty, vždy 2x denně. Nenechte si tento unikátní zážitek ujít a dorazte za námi do haly 4 pražského výstaviště PVA Expo Letňany,“ říká Martin Heřmanský, výkonný ředitel Harley-Davidson pro regiony východní Evropy, Středního Východu a Afriky.

Premiérová módní přehlídka kolekce Harley-Davidson MotorClothes dnes zpestřila také setkání s médii, na kterém zástupci značky přiblížili i další letošní novinky a plány, zejména pak oslavy 120. výročí Harley-Davidson, které se v červnu uskuteční v maďarské Budapešti a v červenci přímo v rodišti Harley-Davidson v americkém Milwaukee. Představena byla i největší letošní akce značky konaná u nás, a to 11. ročník Prague Harley Days. Ten se letos stane oslavou volnosti, svobody a amerického životního stylu a kultury, a ponese podtitul All American. Hostem setkání byli také ambasadoři značky, zpěvák Honza Toužimský nebo motocyklový závodník a účastník Dakar Rally David Pabiška, ambasador modelů Pan America.

Nové a výroční modely 120th Anniversary

V unikátní expozici Harley-Davidson, v hale 4, bude po celé 4 dny k vidění 19 motocyklů, naprostých novinek i další stroje aktuální modelové řady značky. Návštěvníci by tak rozhodně neměli přehlédnout prémiový výroční model CVO™ Road Glide™ Limited Anniversary nebo Street Glide™ Special Anniversary, stejně jako nový Breakout™ 117 či modely řady Nightster. Poprvé k vidění budou rovněž modely jako Low Rider ST nebo Road Glide ST nebo další modely řad Adventure Touring, Sport, Cruiser a Touring.

Mezi dalšími motocykly návštěvníci zhlédnou stroje Pan America™ 1250 Special, Nightster a Nightster Special, Sportster S, Sport Glide, Street Bob™ 114 nebo Freewheeler a řadu dalších.

Módní přehlídka Harley-Davidson MotorClothes

Poprvé v historii motocyklových veletrhů Harley-Davidson představil ve speciální módní přehlídce kolekci Harley-Davidson® MotorClothes®. Během módní přehlídky byly k vidění jedinečné kousky plné neokoukaného designu, stylu, módních prvků a aplikací jako cvočků, zipů či šněrování dotažené do nejmenšího detailu. Kolekce jako stvořená nejen pro milovníky motocyklů nebo značky Harley-Davidson, ale pro všechny vyznavače amerického stylu a módy, kteří chtějí vypadat sexy a cool za všech okolností. Kolekce je vhodná pro volný čas, každodenní nošení stejně jako cestování či sport.

V rámci módní přehlídky nebylo pochopitelně zapomenuto ani na aktuální motorkářskou kolekci, ve které jsou zahrnuty například skvěle navržené kožené bundy pro jízdu a další jízdní výbava z těch nejlepších kožených, textilních i funkčních materiálů, pro co největší pohodlí, kdekoli na cestách. Ani v ní značka nerezignovala na stylovost, módní detaily, a důležité bezpečnostní prvky.

A samozřejmě, chybět nemohla ani speciální limitovaná módní kolekce Harley-Davidson MotorClothes 120th Anniversary odkazující právě k letošnímu 120. výročí, ale i ke kořenům značky, počátkům a slavné motocyklové historii. Samozřejmosti tak v kolekci jsou trička, košile nebo mikiny s logem výročí nebo potiskem motocyklu, typického orla, loga značky či jiného tradičního atributu Harley-Davidson. Vše s důrazem na styl, jedinečné ztvárnění a zpracování, lásku ke značce, ale i k módě.

Oslavy 120. výročí Harley-Davidson

Rok 2023 se ale především nese u Harley-Davidson v duchu oslav 120. výročí. Během roku se všichni příznivci Harley-Davidson a motocyklů mohou těšit hned na 2 velkolepé několikadenní oslavy. Těmi prvními budou evropské oslavy 120. výročí konané v centru Budapešti v parku Puskás Aréna ve dnech 22. – 25. června. Během 4 dnů proběhnou oslavy se vším všudy, co se na 120. výročí ikonické motocyklové značky sluší a patří! Na 6 pódiích zahraje 50 interpretů, mezi kterými jsou jména jako Glenn Hughes se skupiny Deep Purple, australská rocková skupiny Wolfmother nebo kapela Larkin Poe a mnoho dalších. Chybět nebude ani spanilá jízda tisíce motocyklů centrem Budapešti, stejně jako zábava pro celou rodinu včetně adrenalin parku nebo family zóny, unikátní výstava motocyklů a velkolepé motoshow, stejně jako dobré jídlo a pití. Kompletní informace o evropských oslavách 120. výročí, včetně odkazu na nákup vstupenek i speciálních rally packů naleznete na www.hd120budapest.hu.

Chronologicky druhými oslavami 120.výročí Harley-Davidson pak budou americké oslavy konané přímo v rodišti značky v americkém Milwaukee. Ty nesou název Harley-Davidson Homecoming a uskuteční se 13. – 16. července hned na několika místech v okolí Milwaukee. Čtyřdenní festival, který bude plný hudby, jídla a motocyklové kultury už teď slibuje jedinečné zážitky a podívanou. Samozřejmosti bude venkovní a vnitřní výstavy motocyklů, spanilé jízdy a plno další jedinečné zábavy, adrenalinu a zážitků, na které se bude ještě dlouho vzpomínat. To vše za účasti potomků zakladatelů, jako je například pravnučka zakladatele Karen Davidson.

Pro Harley-Davidson je navíc rok 2023 významný nejen 120. výročí, ale i dalším jubileem - 40 let své oficiální existence totiž slaví i H.O.G.!

Harley on Tour

Harley on Tour je zpět! Kamion plný motocyklů jedoucí napříč Českem, Slovenskem, Polskem, Maďarskem a Rumunskem zastaví od 14. dubna do 15. října u jednotlivých dealerství Harley-Davidson, aby si jezdci mohli užít jedinečné zkušební jízdy zdarma, vyzkoušet třeba hned několik modelů, zažít pocit volnosti a svobody z jízdy na strojích Harley-Davidson a poznat jejich osobité jízdní vlastnosti. V ČR Harley on Tour čekají zastávky v Praze, Plzni, Brně a Ostravě a zájemci budou moci osedlat 22 motocyklů aktuální produkce jako jsou modely řad Sport, Cruiser, Touring a Adventure Touring. Rezervace zkušebních jízd bude probíhat online prostřednictvím webových stránek jednotlivých dealerství značky a bude spuštěna již brzy. Demo Truck neboli kamion plný motocyklů Harley-Davidson se následně vrátí ještě na oslavy 120. výročí Harley-Davidson v Budapešti ve dnech 22. – 25. června a poté na Prague Harley Days v termínu 1. – 3. září.

Prague Harley Days v duchu All American

Rok 2023 vyvrcholí již tradiční akcí Prague Harley Days, která letos slaví své 11. výročí a uskuteční se 1. – 3. září na holešovickém Výstavišti. Letos se ponese v duchu All American a bude oslavou svobody, volnosti i amerického životního stylu. Největšími hity programu bude tradiční spanilá jízda, výstava motocyklů, custom bike show, jízdy na motocyklech Harley-Davidson zdarma, živé koncerty kapel, ale i vyžití pro rodiny s dětmi ve family zóně, pro milovníky adrenalinu v adrenalin zóně s FMX exhibicemi těch nejlepších jezdců a mnoho další. O dobré jídlo a pití se postará propojení s Burgerfestem. Bližší informace včetně odkazu na prodej vstupenek i rallye packů naleznete na www.harleydays.cz.

Kompletní řadu motocyklů Harley-Davidson 2023, originální příslušenství Harley-Davidson® a kolekce oblečení Harley-Davidson® MotorClothes® jsou již nyní k dispozici u autorizovaných dealerů Harley-Davidson po celé ČR. www.harley-davidson.cz.