Alice Bendová a Míra Hejda preferují v interieru světlé zemité barvy

Herečka a modelka Alice Bendová a moderátor Míra Hejda mají opravdu rádi architekturu a není tedy divu, že se potkali na Stavebním veletrhu Brno, kam oba přišli za novou inspirací. Alici „domeček snů“ čeká až do budoucna, Míra si už svůj soukromý sen splnil a teď prostřednictvím svých pořadů inspiruje ostatní. V interiéru preferují světlé zemité barvy a mají oba rádi domácí vířivku. Svět realit se jim promítá i do podnikání. Zatímco Alice je jednou ze svých profesí realitní makléřka, Míra se více věnuje svým televizním projektům v segmentu Living, tedy TV architekt a TV bydlení. 

„Já jsem stavěl před osmi lety a původně jsem chtěl mít katalogový dům. Byla to taková doba, kdy člověk jezdil na dovolenou, měl tam s sebou katalog, v něm si listoval a snil, koukal na splátkové hypotéky a přemýšlel. Naštěstí se to hodně prolomilo a já jsem vlastně už před těmi osmi lety stavěl s architektem, takže jsem poznal celý režim, který člověka čeká. Natočili jsme o tom záměrně i dost seriálů právě proto, abychom tuto „cestu“ odtajnili. A musím říct, že kdybych dneska stavěl, tak ten dům bude vypadat hodně podobně, což je něco, co mě velmi těší,“ chválí si známý moderátor, producent a podnikatel Míra Hejda, kterého jsme na veletrhu potkali na expozici modulových domů RD Rýmařov. Přiznává, že miluje moderní technologie a materiály, zejména sklo. „Náš dům má 21 metrů skla v jednom celku, a to je něco, za co se z hlediska architektury nemusíme stydět ani dnes. Dům má v sobě vnitřní atrium, ze kterého vidíme nebe. Také je napojený přímo na venkovní část, kde je bazén, kousek od toho ještě jezírko a takové zahradní sezení na opékání buřtů, na grilování a tak,“ prozradil o svém domě na Plzeňsku Hejda, který je také velkým fanouškem wellnes. „Mým prvním nákupem v domě byla vířivá vana, protože jsem se bál, že mi na nic nezbydou peníze. Tím, že je uvnitř, tak máme vlastně vnitřní wellness a díváme se velkým sklem ven – a to je takový ten můj splněný sen,“ doplnila Hejda, mezi jehož projekty patří i populární autorský seriál Stavba není sen.

Moderátorka, modelka a herečka má o něm naprosto jasnou představu. „Bude ve španělském stylu, nebude moc velký, nebude mít ani velký pozemek, ale zato bude mít panoramatický výhled na oceán. A přímo před obývákem asi tři čtyři metry bude bazén, takže člověk vyjde z obýváku a dívá se na ten oceán,“ zasnila se nahlas Alice Bendová, která sama už do realit investovala a vlastní čtyři byty na Teneriffe. Na rozdíl od Hejdy ale při propojení interiéru s exteriérem nebude preferovat sklo, protože klima ve Španělsku a spousta sluníčka si vyžaduje jiný přístup.

„Španělé používají hodně barvy i na zdi, třeba žlutou pískovou, a už jsme pochopili proč. Z bílé fasády prostě bolí oči, a navíc jsou tam dost často písečné bouře ze Sahary. Zvířený písek je žlutý a když sedne na fasádu, tak je prostě žlutá,“ vysvětluje Bendová, která ze všech architektonických stylů nejvíc miluje secesi a z hlediska interiéru empír. „Miluji secesi obecně, tu jsem milovala vždycky. Studovala jsem Umprum, nábytek, nábytkářství a tam jsme měli bohužel jen pár hodin historie a když jsem viděla historii nábytku, musím říct, že empír je pro mě v nábytku úplný top. Když si představím, že mám doma empírovou komodu a empírové čtyři židle a empírový stoleček v kombinaci s koženou moderní sedačkou, tak je to úchvatné,“ popisuje moderátorka, která má ráda světlé zemité barvy jako je béžová, písková či šedá, podobně jako kolega Hejda a k tomu hodně zeleně. Bendová přiznává, že naplno propadla světu realit.