Složitosti života nám je dáno překonávat, abychom lépe poznali sami sebe...

Na výběr budoucí střední nebo vysoké školy zůstává mnohým mladým doslova pár dní. Současná situace na trhu práce, kdy je náročné najít vhodného zaměstnance, může být v době ukončení jejich studia, zásadně jiná. Přesto existují obory a odvětví, která jsou sázkou na jistotu.

Pandemie, robotizace, nízká nezaměstnanost, ale i vysoká míra inflace ovlivnily i současný trh práce. Některé pracovní pozice zaměstnavatelé nedokážou dlouhodobě obsadit, protože na ně chybí dostatečně vzdělaní lidé. Jiné zase proto, že se změnily nároky uchazečů na odměňování.

„V Čechách i na Slovensku již několik desítek let absentují střední odborné školy, střední odborná učiliště strojírenského a elektrotechnického zaměření, které vychovávaly a uměly propojovat vzdělávání a praxi. Máme tu sice duální vzdělávání, ale to na trh práce nepřináší takové odborníky a v takových počtech, jak si žádá trh práce. To je i důvod, proč zaměstnavatelé uvítají každého kandidáta i ze zemí mimo Evropskou unii, který má buď strojírenské, nebo elektrotechnické vzdělání a praxi,“ říká Roman Kučera, generální ředitel personální agentury MAXIN´S Group.

Sázkou na jistotu jsou tak střední odborné školy technického zaměření. Jejich absolventi se podle R. Kučery velmi rychle zařadí do pracovního procesu a jejich práce bude i adekvátně ohodnocena.

Nenahraditelní odborníci

V Čechách i na Slovensku aktuálně akutně chybí i lékaři, zdravotníci, učitelé, IT odborníci a psychologové. Zde není problém v nedostatku absolventů, ale v jejich špatném finančním ohodnocení, které způsobuje, že absolventi zmíněných oborů si buď hledají práci v zahraničí, nebo v jiném odvětví.

Odborníci na trh práce předpokládají, že situace se během pěti až deseti let poněkud stabilizuje, ale o tyto profese bude stále zájem.

Práci si tak určitě najdou programátoři, učitelé, zdravotní sestry, lékaři, zubaři, fyzioterapeuti a ta řemesla, která nelze nahradit roboty – kadeřníci, zedníci, tesaři, automechanici...

Nahradí je roboti

„Neustálý vývoj, ale i pandemie naopak naznačily, že některé pozice v relativně krátké době zaniknou, protože budou nahrazeny roboty nebo softwarem,“ pokračuje odborník na trh práce z MAXIN´S Group.

Proto si už dnes relativně těžko práci hledají turističtí průvodci, hostesky, dekoratéři, ale také účetní a administrativní pracovníci.

Nejvyšší konkurence byla v roce 2020 podle pracovních portálů mezi tazateli, sekretářkami, kurýry, office manažery, promotéry, poštovními doručovateli, asistenty a marketingovými pracovníky.

1. Kučera upozorňuje, že nové technologie a robotizace nevstupují jen do oblasti průmyslu a výroby, ale i do oblastí s velkou mírou administrativy – do finančnictví a advokacie. V těchto oblastech nebude třeba tolik zaměstnanců jako dosud.

Nové pozice

Zároveň platí, že se budou obsazovat pozice, které dnes ještě neexistují nebo je jich jako šafránu.

Při výběru střední, respektive vysoké školy se dnes vyplatí přemýšlet v kontextu toho, co společnost potřebuje nebo bude potřebovat v horizontu příštích let – vývojáře nových materiálů (s ohledem na ekologii a dostupnost zdrojů), specialisty na robotizaci, odborníky na energetiku. Žádaní budou i strojaři, programátoři a specialisté, kteří se budou podílet na vývoji nových zařízení, strojů či postupů.

Současný vzdělávací systém, který je zaměřen zejména na memorování a nasávání informací, nedokáže takové specialisty spolehlivě připravit a zájemci o zajímavé pozice se budou muset dovzdělávat jinak. „Určité procento lidí bude muset naskočit na tento rozjetý vlak a doplnit si či získat potřebné digitální vzdělání a dovednosti,“ je přesvědčen Roman Kučera.

Automobilový průmysl přetrvá

Čechy a Slovensko patří mezi velmoci ve výrobě aut a následující roky by se na tom nemělo nic změnit. Přestože se dá očekávat, že mnoho pozic v automobilkách časem zcela zanikne v souvislosti s robotizací, budou vznikat nové, vyžadující technické vzdělání i manuální dovednosti.

„Čechy a Slovensko je pro zahraniční investory stále lákavé, jelikož je zde mnoho vzdělaných a pracovitých zaměstnanců za „rozumnou cenu“. Zaměstnanci svou šikovností umí vyrobit precizní komponenty, součástky a celé automobily ve vysoké kvalitě,“ potvrzuje R. Kučera z MAXIN´S Group.