Jubilejní STYL a KABO uvede na trh módy i nové značky

Veletrhy STYL a KABO budou zahájeny v pátek 17. února a potrvají až do neděle 19. února. Věděli jste, že oba patří mezi nejstarší a nejtradičnější veletrhy vůbec? Pořádají se už 30 let a na svém kontě mají 60 společně uspořádaných veletrhů módy (vždy 2 v kalendářním roce). Svoji účast na tomto únorovém potvrdilo 140 vystavovatelů. Na brněnské výstaviště jim k významnému jubileu přijedou popřát nejen obchodníci, ale také návrháři a odborníci z módního průmyslu. V pátek je pro vystavovatele připravován slavnostní večer, kde nebudou chybět atraktivní přehlídky a na mole se vystřídají kromě modelek i známé tváře!

Obchodníci budou mít z čeho vybírat

Mnoho vystavovatelů, kteří si pamatují začátky módních veletrhů před třiceti lety, patří mezi stálice dodnes a na jubilejním ročníku rozhodně nemohou chybět. Vedle těchto tradičních firem se představí i zcela nové společnosti a značky, které v oboru začínají nebo se na výstavišti prezentují poprvé. Je přihlášeno celkem 140 vystavovatelů z různých zemí, mnoho jejich kolekcí oděvů, obuvi i doplňků uvidíme v plné kráse v rámci denních módních přehlídek. V doprovodném programu se opět můžeme těšit na přednášky známých osobností spjatých s módní branží.  

Když rychlá móda vyjde z módy

Zajímavý programový blok bude věnován ekologii a textilu. Připravuje jej CLUTEX - klastr technické textilie, ČTPT - Česká technologická platforma pro textil, z.s., SOTEX GINETEX CZ, z.s. a Textilní zkušební ústav s.p.  Názvy jednotlivých přednášek už samy zdůrazňují aktuálnost témat: Strategie EU pro udržitelný a oběhový textil a její dopady v oblasti legislativy, Bojte se zelené transformace textilu nebo Šetrní k sobě, šetrní k přírodě. Přednáškový blok bude doplněn výstavou klauzurních prací studentů oboru EKOTEXTIL DESIGN na Střední škole uměleckého designu v Brně.

Mladí odborníci vidí módu jinýma očima

Na veletrhu budou mít své důležité místo i další odborné oděvní, textilní a umělecké školy. Střední škola designu a módy Prostějov, Střední škola Strážnice – Oděvní a interiérový design, Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, a Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava-Helenín budou v módních přehlídkách každý den předvádět klauzurní práce svých studentů posledního ročníku. Účast škol je nejen příležitostí prezentovat práce maturantů odborné veřejnosti, ale je to i velký přínos pro veletrh, protože studenti vnímají módu jinýma, mladýma očima. Mladé generaci odborníků bude určen také páteční program. Veletrhy módy totiž začínají výjimečně už v pátek 17. února a tento den bude doprovodný program na pódiu patřit studentům středních oděvních škol. 

S klubovými kartami žádné vstupné ani parkovné

Návštěvníkům, kteří jsou zaregistrovaní, budou začátkem února elektronicky rozeslány nové klubové karty, které opravňují ke vstupu a bezplatnému parkování.  A nejen to – karta platí i pro jednu osobu navíc jako doprovod. Na shledanou 17. - 19.2. na brněnském výstavišti!