L’Oréal představuje dvě nové kosmetické technologie, které získaly ocenění za inovaci

Společnost L’Oréal na veletrhu CES® 2023 představí dva inovativní technologické prototypy, které otevírají nové možnosti v oblasti krásy: HAPTA, první ruční, velmi přesný počítačový aplikátor make-upu navržený tak, aby splňoval kosmetické potřeby lidí s omezenou pohyblivostí rukou a paží, a L’Oréal Brow Magic, první elektronický aplikátor make-upu obočí pro domácí použití, který uživatelům během několika vteřin vytvoří obočí na míru.

„Pro L’Oréal spočívá budoucnost krásy v inkluzivitě. A díky novým technologiím bude krása v budoucnu ještě dostupnější,“ uvedl Nicolas Hieronimus, CEO L’Oréal Group. „Tyto dvě spotřebitelské technologie, představené na letošním veletrhu CES, zosobňují skutečné poslání naší společnosti: vytvářet krásu, která hýbe světem.“            

Představujeme aplikátor HAPTA

Na celém světě žije podle odhadů asi 50 milionů lidí s omezenou jemnou motorikou, která jim ztěžuje některé každodenní činnosti, jako je například nanášení make-upu.  Aplikátor HAPTA vyvinutý vědci a inženýry společnosti L’Oréal ve spolupráci se společností Verily Life Sciences je ruční, velmi přesný inteligentní aplikátor make-upu, který umožňuje uživatelům s omezenou pohyblivostí rukou a paží stabilním pohybem aplikovat rtěnku.

Hlavním principem aplikátoru HAPTA je kombinace vestavěného inteligentního ovládání pohybu a přizpůsobitelných nástavců, které uživateli zajistí plný rozsah pohybu, snadnější přístup do obtížně otevíratelných obalů a přesnou aplikaci. HAPTA tak pomáhá uživatelům cítit se sebevědoměji a užívat si nové možnosti krásy.

„Základem naší strategie v oblasti inovací a kosmetických technologií je inkluzivita,“ uvedla Barbara Lavernos, zástupkyně CEO zodpovědná za výzkum, inovace a technologie společnosti L’Oréal. „S odhodláním a nadšením přinášíme nové kosmetické technologie, které naplňují nejtajnější přání, očekávání a neuspokojené potřeby každého jednotlivce.“

Aplikátor HAPTA je vybaven magnetickým nástavcem, který umožňuje snadné ergonomické použití s 360° rotací a ohybem v rozsahu 180 stupňů. Pomocí funkce „kliknutí“ může uživatel intuitivně nastavit určitou polohu, zůstat v ní během používání a uzamknout toto nastavení pro budoucí použití. Aplikátor HAPTA je dodáván s vestavěnou baterií (tři hodiny do plného nabití) a nabíjecím zařízením. Po úplném nabití lze aplikátor nepřetržitě používat po dobu jedné hodiny (přibližně 10 a více aplikací).

V roce 2023 bude aplikátor HAPTA poprvé nasazen v praxi společností Lancôme, která je členem skupiny L’Oréal Group, a to nejprve jako aplikátor rtěnky a v budoucnu jako nástroj pro nanášení dalšího make-upu.

„Lancôme se již léta snaží poskytovat ženám kosmetická řešení šitá na míru. Kosmetické technologie nám pomáhají naplnit toto poslání a zároveň přináší revoluci ve vývoji kosmetických produktů, služeb a umožňují individuálnější přístup,“ uvedla Françoise Lehmann, globální prezidentka značky Lancôme. „Díky aplikátoru HAPTA jdeme ještě o krok dále a činíme krásu dostupnější, neboť každý by měl mít ke kráse rovný přístup.“

Představujeme aplikátor L’Oréal Brow Magic

K dosažení požadovaného vzhledu obočí bylo v minulosti potřeba několik produktů, čas a odborné znalosti, přičemž precizní výsledky vyžadovaly drahé profesionální služby, jako je microblading. Díky aplikátoru L’Oréal Brow Magic mohou nyní zákazníci dosáhnout ideálního vzhledu obočí, který respektuje jejich přirozené obočí a rysy obličeje z pohodlí domova.

Aplikátor L’Oréal Brow Magic vyvinutý společností L’Oréal ve spolupráci s technologickou společností Prinker, která je průkopníkem v oblasti dočasného tetování, umožňuje dosáhnout profesionálních výsledků i doma. Jedná se o první ruční, lehký, elektronický aplikátor na líčení obočí, který využívá 2 400 drobných trysek a technologii tisku s rozlišením až 1 200 dpi, a poskytuje tak zákazníkům velmi přesný tvar obočí během několika vteřin. Technologie Modiface AR naskenuje obličej uživatele a doporučí postup pro microblading, microshading nebo výplňové efekty.

„Síla kosmetických technologií L'Oréal je upevněna díky našim obchodním vztahům s jinými společnostmi,“ uvedl Guive Balooch, globální ředitel technologického inkubátoru pro výzkum a inovace společnosti L’Oréal. „Často narazíme
na brilantní technologii, která je uplatňována v jiné oblasti, než je kosmetický průmysl. Díky spojení dlouholetých zkušeností společnosti L’Oréal v oblasti kosmetiky s těmito pokročilými technologiemi jsme schopni vyvíjet průlomové kosmetické novinky, a tím přetvářet původní technologie a tradiční kosmetickou praxi.“

Jak aplikátor Brow Magic používat:

  • Otevřete aplikaci L’Oréal Brow Magic a naskenujte svůj obličej pomocí Modiface Brow Reader.
  • Zvolte požadovaný tvar, tloušťku a vzhled obočí.
  • Na obočí aplikujte podkladový krém L’Oréal Brow Magic.
  • Jedním táhlým pohybem přejeďte aplikátorem přes obočí.
  • Naneste produkt pro fixaci obočí.

Líčení obočí vytvořené pomocí L’Oréal Brow Magic lze snadno odstranit běžným odličovačem. Aplikátor L’Oréal Brow Magic bude s největší pravděpodobností uveden na trh v roce 2023.